Statistici îngrijorătoare: Patru din cinci părinți solicită ajutor când folosesc internetul

La doar câteva săptămâni de la derularea proiectului #părințilașcoală, compania Orange a făcut publice niște statistici îngrijorătoare. Mai exact, trei din cinci părinţi utilizează zilnic internetul, însă dintre aceştia, patru le cer ajutorul copiilor atunci când nu ştiu cum să gestioneze diverse situaţii în mediul digital.

tehno

De asemenea, același chestionar a arătat că principalele motive pentru care părinţii accesează internetul sunt comunicarea cu cei dragi şi transferul de date. În plus, ei îşi doresc să se informeze din resurse online, uşor accesibile. Laptopul şi computerul sunt dispozitivele aflate la îndemână părinţilor pentru sesiunile online, iar cei mai pasionaţi doresc să afle cum ar putea utiliza un smartphone sau o tabletă pentru aceleaşi nevoi.

Din dorinţa de a oferi soluţii pentru situaţiile dificile întâmpinate în utilizarea laptopului, smartphone-urilor sau reţelelor sociale, Orange a lansat la începutul lunii februarie campania #parintilascoala, cu ajutorul căreia îşi propune să aducă noile tehnologii mai aproape de părinţi.

Pe parcursul celor 3 săptămâni de campanie, au fost încărcate în platforma peste 100 de poveşti, evaluate ulterior de un juriu format din specialişti în comunicare digitală şi social media”, afirmă iniţiatorii proiectului.

Câştigătorii au obţinut un loc în tabăra de cursuri digitale #parintilascoala care are loc între 13-15 martie. Conform poveştilor înscrise pe platforma #parintilascoala, printre cele mai des întâlnite provocări ale părinţilor în a accesa şi utiliza noile tehnologii se numără: dificultăţi în accesarea internetului, ultilizarea e-mailului şi a telefonului mobil.

Sursa: nonguvernamental.org

Share this post

No comments

Add yours