Inițiativă demnă de apreciere: Vodafone oferă suport financiar angajatelor care devin mame

În ziua de astăzi, tot mai multe femei aleg cariera în defavoarea familiei și amână atât momentul căsătoriei, cât și acela e a aduce pe lume un copil. Tocmai de aceea, Vodafone a luat o decizie radicală și oferă un ajutor maternal suplimentar pentru femeile care lucrează în cadrul companiei.

1409907995side-mom_baby1

Astfel, în urma acestui demers au fost stabiliți termeni mai buni decât cei minimi stabiliţi în multe dintre ţările în care compania operează. Mai exact, noua politică include minimum 16 săptămâni de plata integrală a salariului, iar mamele care se vor întoarce la muncă vor primi, pentru primele şase luni, plata integrală a salariului pentru săptămâna de lucru de 30 de ore.

Acest proiect are scopul de a recruta şi de a păstra în cadrul companiei femeile care vor să devină mame. Noile norme vor fi introduse la sfârşitul acestui an în toate ţările în care activează Vodafone, inclusiv statele din Europa, Africa, Asia şi Orientul Mijlociu.vodafoneMame

”Prea multe femei părăsesc locul de muncă pentru că au de făcut o alegere foarte dificilă între a avea grijă de copilul nou-născut sau a-şi menţine carierele. Noua noastră politică de maternitate va sprijini peste 1.000 de angajate Vodafone în fiecare an în ţări care oferă o susţinere foarte puţină sau deloc”, a declarat Vittorio Colao, Vodafone CEO.

Ajutorul oferit mamelor diferă mult în diverse ţări, dar oficialii Vodafone au decis să ofere un standard minimum în această privinţa. Măsură va avea cel mai mare impact în ţările din Africa, India şi SUA, unde ajutorul minim este scăzut.

Compania ar putea face economii de 19 miliarde dolari pe an dacă numărul femeilor care vor preferă să rămână în companie după ce nasc va creşte.

Sursa: vodafone.ro

Share this post

No comments

Add yours