Raiffeisen Bank, proiect inedit: Îi învață pe copii ce înseamnă un comportament financiar responsabil

În ziua de astăzi, tot mai mulți tineri sunt preocupați de prezent și nu se gândesc la viitor, astfel că nu economisesc bani. De aceea, Raiffeisen Bank susține implementarea în şcoli a unor programe prin care elevii din şcoală primară învaţă primele noţiuni despre bani şi economie.

cover-image

Implementate de către organizație Junior Achievement România, cele trei programe de educație financiară vor avea ca scop explicarea prichindeilor unor informații de bază. Mai exact, în urma acestora, consultanții bancari vor încarca să-i facă pe cei mici să înțeleagă de unde vin banii şi ce înseamnă un comportament financiar responsabil.

Elevii studiază la şcoală opţionale de educaţie financiară, care îi ajută să înţeleagă de timpuriu cum funcţionează economia. Junior Acheievement şi Raiffeisen Bank au demarat acest proiect pilot în 2012.

”În acest program educaţional, elevii desfăşoară diverse activităţi şi experienţe din care află ce înseamnă gestionarea banilor, de ce este important să economisească, cum să aibă grijă de bugetul familiei şi alte noţiuni utile, pe care le descoperă lucrând în echipa sau implicându-se în familie şi în comunitate. Pe parcursul activităţilor, elevii au ocazia să primească la clasa vizită unor consultanţi voluntari din mediul bancar, care le explică de unde vin banii şi ce înseamnă un comportament financiar responsabil”, afirmă iniţiatorii proiectului.

La nivel european, directivele Comisiei Europene recomandă introducerea educaţiei financiare în şcoli de la cele mai mici niveluri, pentru a educa şi responsabiliza viitorii consumatori.

De asemenea, până în 2016, Raiffeisen Bank va susţine încă un program de educaţie financiară din portofoliul Junior Achievement, “Oraşul nostru”, care va fi destinat elevilor de clasele III-IV, acoperind astfel complet nevoile de educaţie financiară din ciclul primar.

Sursa: raiffeisenbank.ro

Share this post

No comments

Add yours