Sesiune mobilă de donare de sange, în cadrul programului „O sansa pentru viață”.

Asociația React și Fundația Vodafone România, împreună cu Centrul de Transfuzie Sanguină București au organizat o sesiune mobila de donare de sange pe 9 mai, in parcul Herastrau (intrarea Charles de Gaulle), intre orele 10.00 – 14.00, în cadrul programului „O sansa pentru viață”.

4-o-sansa-pentru-viata

Sângele donat în urma acestei campanii va fi utilizat în mai multe spitale din Bucureşti pentru salvarea pacienţilor supuşi unor intervenţii chirurgicale sau a celor care necesită preparate sanguine.

Chiar dacă zilnic donează aproximativ 200 de persoane, în București, cantitatea de sânge recoltată acoperă doar 70% din cerere. Mai mult, pentru a putea asigura anumite preparate dar şi pentru a creşte siguranţă produselor sanguine, sistemul transfuzional are nevoie de donatori fideli, voluntari, care donează din responsabilitate faţă de semeni şi societate.

Sesiunea de sâmbătă, prin sângele recoltat, oferă o şansă pacienţilor din spitale şi vine în întâmpinarea persoanelor ocupate dar interesate să contribuie la salvarea de vieţi omeneşti.

Bucureştenii care au îndeplinit condiţiile minime pentru a deveni donatori au fost aşteptaţi să doneze sânge benevol (fără bonuri valorice) în cadrul unităţii mobile „O şansă pentru viaţă” – un autobuz special compartimentat şi dotat pentru a asigura circuitul necesar pe care trebuie să îl parcurgă un donator de sânge.

“O şansă pentru viaţă” este cel mai amplu program naţional de donare de sânge derulat până în prezent în România. Programul derulat de Asociaţia React şi Fundaţia Vodafone România, a fost lansat în mai 2008 cu scopul de a îmbunătăţi sistemul transfuzional românesc. Până în prezent, în cadrul acestuia au fost recoltaţi mai mult de 66.000 de litri de sânge care au salvat peste 200.000 de vieţi.

Share this post

No comments

Add yours