Salvați Copiii și Clubul Montan Român au demarat o campanie pentru reconstrucția unei școli din Himalaya

Salvați Copiii România și Clubul Montan Român au demarat campania umanitară WE LOVE NEPAL, cu misiunea de a reconstrui o școală din HIMALAYA.

nepal_afp_9_37223500_35477000

În urma cutremurului devastator din 25 aprilie 2015, aproape 1 milion de copii nu se vor putea întoarce la școală, întrucât peste 32.000 de școli au fost distruse. Salvați Copiii România a reușit să strângă în perioada 30 aprilie — 31 iunie, prin Campania ‘Nepal are nevoie de tine’, aproximativ 34.700 Euro, prin donații ale persoanelor fizice (SMS sau online) și ale companiilor.

Pentru că este nevoie de un sprijin consistent, Salvați Copiii împreună cu Clubul Montan Român demarează o nouă campanie, cu misiunea de a reconstrui una din școlile afectate din Himalaya. Școală aleasa este situată în regiunea Sindhupachok din Nepal, zona cea mai afectată de cutremurul, aflată la 110 km de Kathmandu, pe drumul spre Tibet. Din totalul de 8.600 de victime ale cutremurului, 3.400 au fost înregistrate în această regiune.

Școala are 6 clase și va avea dotările minime pentru circa 275 persoane (elevi și profesori): mobilier, material didactic, grup sanitar, apă curentă filtrată, punct medical. Bugetul minim necesar este de 64.000 euro. Transportul materialelor pe un relief accidentat va spori dificultatea proiectului, întrucât cel puțin 5 km de drum sunt foarte greu de străbătut.

‘Educația nu trebuie să se oprească din cauza unui dezastru. Salvați Copiii crede că educația în timpul unei crize îi poate ajuta pe copii să își revină din tragedia trăită, nu numai să își reia activitatea școlară. Sperăm ca împreună să le oferim acestor copii ajutorul de care au nevoie’, a declarat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.

Lucrările de construcție vor începe în octombrie 2015 și se dorește finalizarea lor în primăvara anului viitor, înainte de apariția unui nou muson.

Întregul proiect va fi derulat sub semnul transparenței totale, iar susținătorii, donatorii și partenerii vor fi constant informați despre fiecare etapă de implementare prin intermediul paginii dedicate www.welovenepal.ro, și prin mijloacele de informare specifice celor două organizații neguvernamentale care au inițiat proiectul: pagini web, conturi pe rețelele de socializare, tipărituri periodice și conferințe.

Constantin Lăcătușu, primul român pe Everest, președinte al Clubului Montan Român: ‘Sunt mândru să fac parte din echipa WE LOVE NEPAL. Am avut un prim proiect umanitar în Nepal în 2004. Atunci am dăruit rechizite complete unei școli din Kathmandu. Elevii și profesorii ne-au primit cu flori și multă bucurie, e greu să uiți acele momente unice; au fost de fapt doar niște caiete, creioane și cărți dar am constatat ce mult contează un sprijin cât de mic. Am fost invitat să vorbesc elevilor, în fiecare clasă. Le-am vorbit și despre Everest, despre șansă de a avea un simbol planetar la ei acasă, dar și despre România. De atunci, școala păstrează un mic tricolor.’

Povestea acestei acțiuni umanitare va deveni subiectul unui documentar care va fi realizat începând din toamna lui 2015, când este programată prima deplasare a unei echipe a Clubul Montan Român la fața locului.

Sursa: Agerpres

 

Share this post

No comments

Add yours