700 de elevi, beneficiari ai cursurilor de educaţie financiară prin Fundaţia ’’Dreptul la Educaţie’’

Pe parcursul anului şcolar 2014-2015, 700 de tineri din 20 licee, din Bucureşti şi din ţară, au participat la cursurile gratuite de educaţie financiară susţinute de trainerii Fundaţiei „Dreptul la Educaţie”, un proiect strategic al OTP Bank România.

elevi-liceu1
Fundaţia “Dreptul la Educaţie”, prin brandul educaţional OK Center, urmăreşte dezvoltarea aptitudinilor financiare, economice şi manageriale în rândul liceenilor. În cadrul sesiunilor de training sunt prezentate concepte economice şi financiare de baza, într-un limbaj adaptat vârstei tinerilor. Metodele predagogice utilizate se bazează pe interacţiune şi reunesc concepte din psihologie, comunicare şi marketing.

La finalul celor 50 de sesiuni de training, organizate în 11 oraşe din 8 judeţe, a fost alcătuit un top al aşteptărilor tinerilor în ceea ce priveşte cursurile: să înveţe ceva nou în domeniul financiar, distrandu-se; să îşi gestioneze banii de buzunar; să îşi exprime liber părerile şi să comunice deschis; să construiască un dialog cu trainerul; să lucreze în echipa. Adolescenţii au evaluat sesiunea de training că o experienţă care vine în sprijinul dezvoltării lor personale şi profesionale.

Am acumulat noi cunoştinţe (despre Bursă de Valori, despre PayPass, despre active lichide etc.) dar, cel mai important, am participat la o sesiune de dezvoltare personală. Mi-a deschis ochii către noi orizonturi – cele ale lumii oamenilor de afaceri, ale cadrului financiar-bancar. Ştiam că economia este axul central în angrenajul unei ţări, dar n-am avut niciodată ocazia să aflu mai multe despre domeniu. Până acum. Poate, cine ştie, voi lucra în domeniul financiar-bancar”, spune Vicenţiu-Eduard Dine, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional “Sf. Sava”.

OTP Bank România va continuă să fie un membru activ al comunităţilor locale şi să se implice, în special prin intermediul Fundaţiei „Dreptul la Educaţie”, în proiecte de educaţie, că parte din angajamentul companiei de a susţine dezvoltarea tinerilor.

Credem cu tărie în necesitatea dezvoltării educaţiei financiare a noii generaţii. În acest sens, la finalul anului 2014, am lansat oficial Fundaţia „Dreptul la Educaţie”, un proiect strategic al OTP Bank prin care promovăm o atitudine financiară responsabilă în rândul tinerilor. De altfel, am susţinut întotdeauna importantă investiţiei în educaţie, atât prin proiectul „Dreptul de a Citi”, cât şi prin parteneriate strategice cu Universităţi din toată ţară”, a declarat László Dióşi – CEO al OTP Bank România şi Preşedinte al Fundaţiei ’’Dreptul la Educaţie’’

Sursa: Nonguvernamental.org

Share this post

No comments

Add yours