Voluntar pentru sănătate, un proiect inedit prin care persoanele nevoiașe vor beneficia de consultații medicale

În cadrul proiectului ‘Voluntar pentru Sănătate’, persoanele nevoiașe din Brașov vor beneficia vineri de consultații medicale gratuite

consultatii-medicale

Bucuresti, 21 iulie 2015. Asociația Șansa Ta va derula vineri, 24 iulie, în Brașov, campania ‘Voluntar pentru Sănătate’, ce are ca scop facilitarea de consultații medicale gratuite copiilor și persoanelor cu venituri modeste. Partenerii proiectului sunt Coresi Shopping Resort, Asociația de Companioni, furnizorul de aparatură medicală Neomed și alte companii private care s-au oferit să susțină inițiativa.

În această vineri, între 10,00 și 15,00, mai mulți medici specialiști vor oferi consultații gratuite în centrul comercial Coresi Shopping Resort (str. Zaharia Stancu, nr. 1, Brașov), lângă locul de joacă exterior. Copiii și cei nevoiași vor beneficia de controale (măsurarea tensiunii, colesterol etc.) și de discuții cu medicii de specialitate care și-au oferit sprijinul pro bono.

Personalul medical va fi ajutat de Asociația de Companioni, un grup de inițiativă format din adolescenți ce susțin cauze sociale. Tinerii, cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, au sosit din toată țara în tabăra din Brașov și vor participa în calitate de voluntari la acțiunea de vineri.

‘Campania ‘Voluntar pentru Sănătate’ are ca scop sensibilizarea persoanelor fizice și juridice cu privire la nevoile semenilor lor, care nu dispun de posibilități materiale pentru a se bucura de o viață decentă. Astfel, cu ajutorul partenerilor și voluntarilor, vrem să le dăruim speranța unui viitor mai luminos’, declară Gabriel Ciobotaru, Președintele Asociației Șansa Ta.

Aceasta este prima ediție a campaniei ‘Voluntar pentru Sănătate’, urmând să fie organizată, de acum înainte, în fiecare an. Organizația non-guvernamentală și non-profit Asociația Șansa Ta derulează și alte proiecte în sprijinul comunității, precum ‘O șansă caldă’ (o masă caldă oferită în fiecare joi persoanelor fără adăpost din București), Cupa ‘Șansa Ta’ (evenimentul sportiv caritabil dedicat copiilor proveniti din centre de plasament sau din familii defavorizate) sau, Zâmbetul din cutie’ (cadouri de Crăciun, împachetate în cutii de pantofi, oferite copiilor nevoiași). Recent, Asociația Șansa Ta a inaugurat în Buftea o sală de calculatoare, unde își propune să alfabetizeze digital peste 100 de copii proveniți din familii sărace.

Toți cei care doresc să susțină campania ‘Voluntar pentru Sănătate’ sau celelalte acțiuni ale Asociației, prin donații sau prin prezență, sunt invitați să se adreseze reprezentanților la datele de contact de mai jos.

Asociația Șansa Ta este o organizație non-profit, care promovează dreptul la o viață mai bună pentru copiii și tinerii care urmează să părăsească sau care au părăsit centrele de plasament, prevenind instituționalizarea acestora. De asemenea, asociația își propune să ajute familiile defavorizate, cu mulți copii, din România. Programele dezvoltate se adresează persoanelor sau grupurilor sociale aflate în situații de risc.

Sursa: Agerpres

Share this post

No comments

Add yours