Ai grijă de copilul tău și vei avea un adolescent frumos! Spune STOP violenței verbale, o campanie marca UNICEF

În secolul vitezei, în care totul se desfășoară pe repede înainte și în care tehnologia tinde să acapareze toată atenția, o problemă reală a acestor timpuri este reprezentată, fără îndoială, de răbdare.

violenta-verbala-1

Astăzi, oamenii nu mai au timp sau chef să aștepte la semafor, la coadă ori alte chestiuni și, mai grav, adulții nu mai au răbdare cu prichindeii lor, pe care dacă nu îi bat, îi dojenesc enorm.

Pentru că studiile realizate de UNICEF au arătat, de-a lungul timpului că violența verbală afectează dezvoltarea emoțională a copiilor, iar în România, în fiecare an, se înregistrează peste 12.000 de cazuri de abuz, neglijenţă şi exploatare a copiilor, reprezentanții UNICEF, împreună cu Autoritatea pentru Protecţia Copilului şi Ministerului Muncii, au lansat campania “Opreşte violenţa verbală”

Smiley, Andreea Marin și Gheorghe Hagi, ambasadori ai bunăvoinței în România, sunt doar câteva dintre vedetele care luptă împotriva violenței verbale, deoarece, potrivit specialiștilor, orice formă de violenţă  afectează creierul şi dezvoltarea copilului şi îi face să işi piardă încrederea în ei înşişi.

Principalele dificultăți pe care le vor întâmpina copiii agresați psihic constă în lipsa atenției la școală. Ba mai mult, tind să devină introvertiți și să nu poată lega prietenii. Ba mai mult, atunci când vor deveni adulţi, aceşti copii vor avea probleme serioase de sănătate: vorbim despre obezitatea, depresie, fumat, alcool,  droguri, infarct sau cancer.

În fiecare an, se înregistrează peste 12.000 de cazuri de abuz , neglijare şi exploatare a copiilor, din care mai mult de jumătate sunt în mediul rural. Asistenţii maternali sunt depăşiţi de situaţie şi se bazează pe sprijinul învăţătorilor şi al profesorilor.

UNICEF este cea mai mare organizaţie pentru copii, recunoscută şi respectată la nivel mondial pentru experienţa sa în domeniul drepturilor copilului și finanțată exclusiv prin contribuţii voluntare. Din 1991, UNICEF lucrează alături de Guvern, societatea civilă, mass-media, sectorul privat şi alţi parteneri naţionali şi internaţionali pentru a se asigura că toţi copiii merg la şcoală, au acces la servicii de sănătate şi sunt protejaţi împotriva violenţei, neglijării, abuzului, exploatării şi HIV/SIDA. De asemenea,  implementează cele mai bune practici globale în vederea consolidării sistemelor şi serviciilor de sănătate, educaţie şi protecţie a copilului şi a înzestrării familiilor cu cunoştinţele necesare pentru a avea mai bine grijă de copiii lor și  mobilizează resurse prin realizarea de parteneriate cu sectorul privat, mass-media și persoane fizice pentru a îmbunătăți viața copiilor din România și din întreaga lume.

Share this post

No comments

Add yours