România Green Building Council va face cel mai verde loc de joacă din Bucureşti

Cel mai verde și educational loc de joacă din București va fi construit în curând, cu sprijinul România Green Building Council și are ca scop principal atragerea atenției asupra necesităţii de a dezvoltă proiecte sustenabile cu o componentă educativă pentru copii.

foto-parc-verde-

Astfel, organizaţia a facilitat realizarea unui “atelier de proiectare integrată” pentru a discuta obiectivele proiectului şi a obţine mai multe puncte de vedere de la: dezvoltatori, furnizori de materiale, tehnologii şi servicii, designeri şi arhitecţi, şi, cel mai important, copii de toate vârstele.

Mai mult decât atât, locul de joacă este menit să informeze atât adulţi, cât şi copii cu privire la conceptul de sustenabilitate şi elementele bioclimatice care sunt implicate în proiectarea unui mediu sănătos, natural şi durabil.Proiect parc verde

Green Building Council se angajează să iniţieze şi să dezvolte proiecte exemplare care vor demonstra şi garanta că mediul construit nu va pune în pericol generaţiile viitoare, ci va fi o sursă valoroasă de educaţie, siguranţă, sănătate, confort, inovaţie, precum şi oportunităţi economice. În urmă acestui angajament, am invitat membrii comunităţii noastre, importanţi investitori şi furnizori de soluţii verzi, să îşi unească forţele pentru a proiecta şi dezvoltă cel mai verde şi educaţional loc de joacă din Bucureşti. Acest proiect este o soluţie exemplu atât pentru adulţi cât şi pentru copii cu privire la modul în care putem folosi natură în educaţia copiilor. Mai multe ateliere vor fi organizate, precum şi sesiuni de consultare cu copii de vârste diferite”, a declarat Steve Borncamp, CEO România Green Building Council.

Primii parteneri confirmaţi ai proiectului sunt dezvoltatorul rezidenţial Alesonor, care va furniza terenul şi serviciile de design, şi Cabro Construct, care va facilita o parte din construcţie.

Share this post

No comments

Add yours