Raiffeisen ghidează primii pași în hidroterapie

Copiii cu dizabilități știu și pot înota, pot practica un sport de masă cu o susținere adecvată și chiar pot participa la competiții de profil. Este ceea ce vrea să demonstreze Asociația Școala Mamei Junior, cu susținerea Raiffeisen.

foto: cariereonline.ro

foto: cariereonline.ro

Copiii cu dizabilități fac puțin sport sau chiar deloc, deși este esențial pentru recuperarea lor sau pentru o ameliorare a stării în care se află. Această situație apare și din cauza accesului redus la servicii medicale și terapii gratuite. Înotul este una dintre cele mai consacrate terapii în tratarea afecțiunilor locomotorii și psihiatrice.

Asociația Școala Mamei Junior a identificat în județul Timiș peste două mii de copii cu dizabilități, care ar avea nevoie de hidroterapie sau terapie prin înot.

Cu sprijinul Raiffeisen Comunități, de 29.300 de lei, 50 de copii cu dizabilități se bucură de terapie prin înot. Ei au vârste cuprinse între 3 și 18 ani și timp de trei luni beneficiază gratuit de hidroterapie. La sfârșitul celor trei luni, 50 de personalități din Timiș vor participa la un concurs de înot alături de copiii cu dizabilități. Prin această metodă inedită de a desfășura un concurs de înot organizația vrea să crească gradul de acceptare și non-discrimare a copiilor cu dizabilități.

Proiectul este finanțat de Raiffeisen și face parte din grupul de 15 proiecte cu un buget total de 100.000 de euro.

Share this post

No comments

Add yours