”Luna Pădurilor”, sărbătorită la Iași prin plantarea a 1.000 de puieți în localitatea Mogoșești

”Luna Pădurilor” este un eveniment ce se desfășoară în perioada 15 martie -15 aprilie, timp în care voluntari din toate colțurile țării ajută la plantarea a mii de puieți.

plantare

Astfel, în urma acestui proiect, Centrul Local „Sfântul Anton” Iaşi, filială a Organizaţiei “Cercetaşii României”, în parteneriat cu Direcția Silvică Iași, organizează cea de-a doua ediţie a proiectului „Copacul de Azi pentru Oxigenul de Mâine”, o activitate de plantare a 1000 de puieţi, în localitatea Mogoşeşti, ce va avea loc pe 21 martie.

Prin intermediul acestei activități, cercetașii își propun să contribuie la formarea unei atitudini ecologice active şi responsabile, care să determine manifestarea unei conduite adecvate în raport cu mediul natural.

Limita de locuri disponibile este de 120 de voluntari, iar vârsta minimă admisă este de 16 ani. Persoanele care fac parte din Organizaţia Națională “Cercetaşii României” şi au vârsta cuprinsă între 11 și 16 ani pot participa la activitate împreună cu un lider însoţitor. Organizatorii asigură transportul gratuit până în localitatea Mogoșești și uneltele necesare plantării puieților. Pentru cei care au la dispoziție propriile unelte, încurajăm folosirea acestora.

Sursa:

Share this post

No comments

Add yours