Elevii au participat la sesiunea de practică in cadrul uzinelor Dacia din Mioveni!

Peste 40 de copii, elevi în clasele a IX-a și a X-a, de la specializarea profil mecanic la Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini Mioveni, au avut ocazia de a participa la prima sesiune de practică din cadrul uzinelor Dacia, în anul şcolar 2014 – 2015.

elev-uzina

Prin intermediul unui parteneriat între liceu și Dacia, compania a susținut învăţământul profesional şi contribuie la pregătirea viitorilor sculeri-matriţeri. Astfel, în cursul lunilor ianuarie şi februarie 2015, elevii au fost implicaţi în procesele de fabricaţie, alături de tutorii lor, la Matriţe Dacia (Piteşti) şi pe platforma industrială de la Mioveni, în cele două uzine, Vehicule Dacia şi Mecanică şi Şasiuri Dacia. Dintre cei 42 de elevi, înscrişi la profilul de sculeri-matriţeri, 12 sunt fete.

Elevii au devenit mult mai receptivi, disciplinaţi şi pasionaţi de informaţiile primite. Cel mai mult i-a impresionat disciplină din uzine şi măsurile de protecţie şi securitate a muncii”, a declarat Elena Florea, profesor la Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini Mioveni, care asigura legătură dintre liceu şi Dacia.

Protocolul de parteneriat între Dacia, Inspectoratul Şcolar al judeţului Argeş şi Primăria oraşului Mioveni pentru înfiinţarea şi susţinerea funcţionarii unor clase de învăţământ profesional în domeniul mecanică, calificarea profesională sculer-matriţer, la Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini Mioveni a fost semnat în iulie 2014 și s-a bucurat de succes.

Sursa: Agerpres

Share this post

No comments

Add yours