Recunoasterea campioanelor la reciclat echipamente IT

Obsolete Computer RecyclingÎn ziua de astăzi, societatea evoluează rapid, iar numeroși oameni sunt preocupați de mediul înconjurător, pe care încearcă să-l păstreze ”sănătos” pentru generațiile viitoare. De aceea, Ateliere fără Frontiere susține companiile care se implică în programele pentru comunitate.

Astfel, Ateliere fără Frontiere a lansat clasamentul ”Give IT 2014”, prin care se dorește recunoașterea firmelor care au predat către asociație cele mai multe echipamente IT uzate, favorizând astfel, reducerea deșeurilor și reutilizarea lor înainte de reciclare și eliminare.

Ba mai mult, multe dintre echipamentele donate au fost recondiționate și donate școlilor și asociaților ce susțin comunitățile încercate de probleme. În plus, aceste echipamente au creat locuri de muncă în atelierul de inserție pentru probleme defavorizate.

BRD Group Societe Generale, Auchan România și Automobile Dacia sunt cele trei companii care s-au clasat pe primele poziții în clasamentul realizat de Ateliere fără Frontiere la sfârșitul anului trecut, motiv pentru care actunci s-au bucurat de o mediatizare intensă.

„Primele 10 companii, pe categorii (companii mari, IMM-uri şi ONG-uri), vor fi promovate prin Ateliere Fără Frontiere şi partenerii săi network şi media, iar primele trei organizaţii din fiecare categorie vor fi premiate cu trofee speciale făcute de reciclatori creativi pe baza unor componente electronice colectate de Ateliere Fără Frontiere”, spun reprezentanţii asociaţiei.

De asemenea, companiile care își doresc să intre în clasamentul final au la dispoziție doar 30 de zile pentru a intra în competiție. Pentru ca acest lucru să se întâmple, ele trebuie să pună la dispoziția asociației echipamente IT utilizate până la data de 5 decembrie 2013. Ulterior, pe 11 decembrie, va avea loc numărătoarea finală, iar în cadrul unui eveniment inedit și solidar, vor fi premiate trei organizații.

La sfârșitul anului 2013, cele 10 companii care au ocupat acest clasament au fost BRD Group Societe Generale, Auchan România, Automobile Dacia, Fundația Vodafone, ING Bank, GDF Suez, Apa Nova București, Sensiblu, Carrefour România, Credit Agricole România.

Sursa: http://atelierefarafrontiere.ro

Sursa foto: http://www.reciclare-calculatoare.ro

Share this post

No comments

Add yours