Micii călăreți primesc șansa Raiffeisen. Hipoterapie pentru copiii cu ADHD, autism, sindromul Down și tetrapareză

Asociația Hip-Tep a înțeles legătura unică și încrederea dintre un copil cu dizabilități și un cal și dă șansa copiilor cu ADHD, autism, sindrom Down și tetrapareză la hipoterapie pentru o viață mai bună. Asociația a fost înființată în 2009. La început, cinci copii cu dizabilități au beneficiat de hipoterapie. Numărul micuților călăreți a ajuns la 76. Sunt copii cu dizabilități din întrega țară. Pentru meritele excepționale, Asociația Hip-Tep a ajuns să fie recunoscută național drept centru de hipoterapie. Evenimentele sale strâng peste 600 de spectatori. Raiffeisen susține activitatea asociației Hip-Tep cu 29.800 de lei.

foto: eatilla.blogspot.ro

foto: eatilla.blogspot.ro

Sistemul de protecție socială din România nu are o preocupare pentru copilul cu deficiențe. Insuficient informate, familiile nu fac față, nu știu ce să facă pentru integrarea socială a copilului. Cu susținerea Raiffeisen, încă 50 de copii vor deveni mici călăreți la Asociația Hip-Tep. 50 de familii își vor vedea visul realitate, prin această nouă metodă de integrare socială a copilului cu dificultăți: hipoterapia. Timp de două luni, cu susținerea Raiffeisen, Asociția Hip-Tep va asigura un pas uriaș pentru recuperarea, facilitarea, educarea și integrarea în societate a copiilor și tinerilor cu probleme psihice, dizabilități senzoriale și fizice prin creșterea calității vieții acestora. Proiectul “Visul micuțului călăreț” este dedicat copiilor și tinerilor cu vârste între 3 și 18 ani. Prin susținerea Raiffeisen, centrul de hipoterapie va fi dotat cu echipamente necesare. 10 copii pe zi vor participa la ședințe. Pentru 10 familii pe zi, întâlnirea poate fi una unică, o lecție de viață.

Copiii cu dificultăți vor cunoaște prin hipoterapie o libertate pe care nu ar fi cunoscut-o. Mersul specific al cailor permite o relaxare musculară, în special în zona șoldurilor și a coloanei vertebrale inferioare, ce favorizează echilibrul și siguranța. Ritmul pașilor cailor este aproape de ritmul cardiac al mamei. Produce, astfel, o stare de relaxare mai accentuată. Copiii vor vedea călăria ca pe o bucurie nu ca pe un exercițiu sau un tratament, ei își vor dezvolta atenția prin călărie, ceea ce va duce și la rezultate bune la învățătură, organismul copiilor se va calma prin relaxarea mușchilor, va crește încrederea în sine a copilul ce controlează calul, dar și interesul pentru lumea înconjurătoare. În plus, copilul va ajunge să se controleze emoțional și să fie independent.

Visul micuțului călăreț face parte din 15 proiecte câștigătoare pe care Raiffeisen le susține cu un buget total de 100.000 de euro.

Share this post

No comments

Add yours