”Povestea mea digitală”, o campanie deosebită, ce-și propune să ajute copiii cu boli incurabile

În cadrul unui proiect inedit, lansat de Asociația Lumina și Fundația pentru Comunitate, nu mai puțin de 15 copii cu boli incurabile în stadii avansate și terminale vor beneficia de îngrijiri socio-medicale.

FOND-POZA-asociatia-Lumina-copil-1-655x360

Cofinanțat prin ”Programul MOL pentru sănătatea copiilor”, poiectul ”Povestea mea digitală” va ajuta 15 copii bolnavi grav, dar și alți 15 membri de familie. Mai exact, din familia fiecărui prichindel va fi selectat un părinte sau un frate/soră, pentru a participa la diferite activităţi în cadrul proiectului şi să ofere sprijin copilului bolnav.

Acest proiect inedit are ca scop dezvoltarea pentru 15 copii care suferă de boli limitatoare de viaţă, a mecanismelor personale de adaptare şi coping în relaţie cu boală, prin intervenţii de ”legacy making”, adică activități memorabile, fiind o modalitate de terapie prin forme de artă.

Prin intermediul poveștilor digitale, fie că este vorba de colaj video, muzical sau fotografic, aceste metode reprezintă o inovaţie în terapia prin forme de artă, în special prin utilizarea în îngrijiri paliative, până în prezent, aceste metode nefiind folosite în România, în cazul copiilor cu boli limitatoare de viaţă.

Sursa: desteptarea.ro

Share this post

No comments

Add yours