Peste 1000 pachete au ajuns la familii defavorizate din județul Brașov, de sărbători

Fundația Michael Schmidt a sprijinit pentru al treilea an consecutiv derularea proiectului umanitar Weihnachtstrucker, în satele din județul Brașov.

Astfel, cele peste 1000 de cadouri au ajuns la persoane defavorizate din județul Brașov, cu ajutorul reprezentanților fundației, precum și a unui grup de voluntari. Și alte fundații și asociații din județul Brașov s-au putut bucura de aceste pachete, precum Fundația Tabaluga, Internatul de copii din Rupea, Fundația Rafael din Codlea, Asociatia Eltera, Asociația Samariteanul Milos și Casa Prichindel din Ghimbav.

“Ne implicăm în comunitățile locale din Haferland și suntem cu atât mai bucuroși când putem facilita și implicarea altor organizații în această zonă. Tocmai de aceea, în fiecare an răspundem cu entuziasm acțiunii Johanniter-Weihnachtstrucker, care aduce bucurie și speranță în preajma sărbătorilor de iarnă familiilor din satele românești.”, a declarat Michael Schmidt, președintele fundației cu același nume.

Proiectul „Johanniter-Weihnachtstrucker” a ajuns anul acesta la ediția cu numărul 26, înregistrând un număr impresionant de voluntari și donatori. Implicând numeroase companii, școli, grădinițe, asociații și voluntari din Germania, organizația Die Johanniter reușește să trimită an de an un convoi de aproximativ 30 de camioane cu pachete conținând alimente de bază spre țări din Europa de Sud-Est, în scop umanitar.

Plecarea oficială a convoiului Johanniter-Weihnachtstrucker (Camionul de Crăciun) a avut loc și anul acesta în a doua zi de Crăciun, din orașul Landshut – Germania. În data de 26 decembrie, au plecat spre Albania, Bosnia, Bulgaria, România și Ucraina peste 62.300 de pachete, o bună parte dintre acestea ajungând și în România.

Share this post

No comments

Add yours