OMV Petrom, investiții de 2,8 MILIOANE de euro pentru proiecte de responsabilitate socială

Raportul de Implicare în Comunitate, ce prezintă investițiile și rezultatele proiectelor derulate în anul 2017 a fost lansat de OMV Petrom, care a anunțat că a contribuit cu peste 2, 8 milioane de euro.


Așadar, conform acestui raport, OMV Petrom a fost un membru activ în dezvoltarea comunităților investind 2,8 milioane de euro în domenii cheie ca educație, mediu, siguranță și prevenție, dezvoltarea comunitară și a infrastructurii și voluntariat.

Pentru că proiectele de responsabilitate socială pun sub lumina reflectoarelor spiritul #sepoate și oamenii cu inițiativa din România, anul acesta Raportul de Implicare în Comunitate OMV Petrom 2017 a fost lansat sub formă unui Festival al Schimbării. Acesta prezintă peste 170 de proiecte susținute, cu suma totală de 2.800.000 euro și actori în roluri principale: peste 4800 de români implicați în proiecte de voluntariat, peste 5000 de copii, părinți și profesori instruiți în siguranță și prevenție, peste 3000 de persoane calificate profesional, dintre care 120 s-au angajat și peste 300 de elevi deveniți meseriași mai pregătiți pentru piață muncii.

”Festivalul Schimbării adună și sărbătorește poveștile și oamenii care arată că #sepoate – care au inițiativa și produc schimbare, de la mic la mare. Ne bucurăm să vedem că an de an impactul produs în comunitate prin proiecte pe care le susținem este unul sustenabil, de durata. Festivalul Schimbării este de fapt un loc al implicării, al curajului și se adresează tuturor celor care vor să facă o țară mai bună, în fiecare zi!” a declarat Mona Nicolici, Manager Departament Sustenabilitate OMV Petrom.

Printre cele mai sonore proiecte derulate de OMV Petrom se numără faptul că 27 de laboratoare din școli profesionale și licee tehnice au fost dotate, beneficiind de investiții de peste 450.000 de euro. De asemenea a fost modernizat și un amfiteatru Grigore Moisil din cadrul Academiei de Studii Economice. În domeniul sănătății OMV Petrom a donat un incubator neonatal de transport în valoare de 45.000 de euro pentru Unitatea de Primiri Urgențe SMURD Constanța, primul de acest fel din județ.

Ca în fiecare an, implicarea OMV Petrom a fost întregită prin efortul a peste 4.800 de voluntari. Dintre aceștia 3.200 sunt angajați în cadrul companiei și au fost implicați în 74 de acțiuni de voluntariat precum cele de ecologizare și plantare, educaționale, de reabilitarea unor locuri de joacă, parcuri, școli sau spitale, și donații pentru familii nevoiașe. În ediția din 2017 a Campionatului de Voluntariat au participat 140 de angajați care au înscris proiecte iar 12 dintre acestea au fost finanțate de către OMV Petrom.

Share this post

No comments

Add yours