Sprijin pentru 150 de familii defavorizate din localitatea Barcea – Galați în contextul pandemiei

În luna iunie 2020 Asociația Centrul Cultural al Romilor O Del Amenca a distribuit peste 150 de pachete familiilor vulnerabile din localitatea Barcea. Proiectul, în valoare totală de 20 025 lei, a fost finanțat în cadrul Fondului de Urgență pentru comunități vulnerabile, inițiat de Fundația Comunitară București și ING Romania, în parteneriat cu Fundația Comunitară Galati.

Pachetele oferite familiilor au constat în alimente, produse de igienico-sanitare și măști de protecție. Totodată, am derulat o campanile de informare cu privire la măsurile de prevenție a infectării cu COVID-19, în cadrul căreia am am discutat cu oamenii despre cum se pot proteja pe ei și pe ceilalți împotriva virusului. Toate informațiile au fost cuprinse în broșuri, care au fost diseminate în toată localitatea.

Pentru derularea evenimentului am fost sprijiniți de către Asociația Integrarea și Dezvoltarea Categoriilor Vulnerabile din Barcea.

Asociația Centrul Cultural al Romilor O Del Amenca desfășoară programe de sprijin a comunităților  vulnerabile, în special de romi, dar nu exclusiv, de aproximativ 4 ani, sprijinind cu acțiuni de informare despre drepturile omului, educație pentru sănătate, consiliere socială, juridică, etc. În același timp vizăm imputernicirea celor vulnerabili prin organizare comunitară și mobilizare civică. În acest sens au fost organizate o serie de acțiuni civice dar și de advocacy.

Asociația își propune continuarea intervenției în comunitatea din Barcea pentru a ajuta persoanele vulnerabile să își îmbunătățească statutul social.

Pentru detalii despre programele derulate, puteți accesa site-ul www.odelamenca.ro și pagina de Facebook.

Share this post

No comments

Add yours