OMV Petrom donează zece milioane de euro pentru construcția primului spital specializat de oncologie pediatrică

OMV Petrom a anunțat că va sponsoriza cu 10 milioane de euro proiectul asociației Dăruiește Viață pentru construcția primului spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România, cea mai mare donație primită până acum de organizație.

„Am pornit acest proiect de la zero, dar cu încredere că românii pot să-și ia viața în mâini și să-și construiască singuri un spital, pentru copiii bolnavi de cancer. Am construit proiectul cărămidă cu cărămidă, datorită sprijinului extraordinar al oamenilor care au trimis SMS-uri și au donat online, precum și datorită companiilor care ne-au sponsorizat. Fiecare contribuție, oricât de mică, ne-a ajutat să mergem înainte și să ajungem în acest moment în care să obținem acest sprijin masiv al OMV Petrom. Este cu siguranță cea mai mare sponsorizare primită de Dăruiește Viață pentru spitalul oncologic pentru copii și ea ne ajută să încheiem proiectul conform calendarului stabilit”, a declarat Carmen Uscatu, fondatoarea Dăruiește Viață.

Din cele 10 milioane de euro, 5 milioane de euro vor fi utilizate pentru achiziția de echipamente medicale necesare pentru diagnosticarea și tratarea cancerului la copii: un aparat de radioterapie, un aparat CT (computer-tomograf) și echipamente pentru blocul operator, precum și pentru trainingul personalului medical și auxiliar al spitalului. Restul de 5 milioane de euro vor fi utilizate pentru lucrări de instalații sanitare și electrice și amenajări interioare.

Anul trecut, în stațiile OMV și Petrom din țară s-au strâns peste 50.000 de euro prin donațiile de la clienți, Campania va continua și în următorii doi ani, astfel încât, orice client al stațiilor OMV și Petrom să poată contribui, în continuare la finalizarea spitalului.

Spitalul de Oncologie și Radioterapie Pediatrică va fi primul spital specializat în oncologie pediatrică din România și va funcționa în incinta Spitalului Marie Curie din București. Pacienții vor avea acces la toate specialitățile pediatrice necesare pentru tratarea holistică a copiilor bolnavi de cancer (chirurgie, ortopedie, cardiologie, neurochirurgie, ORL etc). Noul spital va putea asigura tratarea, în fiecare an, a peste 300 de copii cu cancer, dar și efectuarea a peste 9.600 de intervenții chirurgicale oncologice și non-oncologice.

Asociația Dăruiește Viață a demarat în 2017 proiectul de construcție a spitalului, bazându-se pe fonduri private (donații de la persoane fizice și companii). În 2018, au început lucrările de construcție. Proiectul va continuă cu partea de instalații, design interior, precum și cu achiziția de echipamente speciale și pregătirea personalului.

Spitalul va avea 6 etaje și o suprafață totală de 12.000 de metri pătrați, cu un nou bloc operator, cu 7 săli de operații, secții de chirurgie, neurochirurgie, oncologie, hemato-oncologie și terapie intensivă. Asociația Dăruiește Viață și-a propus că spitalul să fie dat în folosință în 2020. El va funcționa că spital public, în cadrul Spitalului Marie Curie, dar după proceduri medicale și de management specifice unităților similare din Occident.

Share this post

No comments

Add yours