O șansă la viață! Organizația Salvați Copiii a donat echipamente pentru două maternități

Copiii născuți prematur în Sfântu Gheorghe și în Miercurea Ciuc au primit o șansă la viață, căci Organizația Salvați Copiii a donat astăzi echipamente medicale în valoare de peste 15.000 de euro pentru secțiile de neonatologie.

dotare_maternitate_sfantul_gheorghe

Prin intermediul campaniei ”Grijă pentru copii”, organizată de Salvați Copiii și Dorina, maternitățile din Sfântu Gheorghe și din Miercurea Ciu au primit echipamente care răspund necesităţilor fiecărei unităţi în parte. Astfel, dacă maternitatea din Sfântul Gheorghe a fost dotată cu un incubator de ultima generaţie în valoare de 7.500 euro, secţiei de neonatologie din cadrul Spitalului de Urgenţă din Miercurea-Ciuc a fost echipată cu o lampa fototerapie şi un bilirubinometru, cu o valoare totală de 8.000 euro.

„Incubatoarele reprezintă «coloana vertebrală» a oricărei maternităţi. Cu ajutorul lor, monitorizăm temperatura, greutatea şi starea de sănătate a bebeluşilor, iar aceştia se bucură de un mediu sigur, cald, în care se pot dezvoltă că orice copil născut la termen. Mulţumim organizaţiei SalvatiCopiii că s-a gândit la noi şi ne-a inclus în programul naţional de reducere a mortalităţii infantile”, explică Andras-Nagy Robert, Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă “Dr. Fogolyan Kristof”.

În prezent, cifrele arată că România se menţine şi anul acesta pe primul loc în clasamentul mortalităţii infantile la nivelul întregii Uniuni Europene, cu o rată de 8,5 la 1.000 de nou născuţi vii, faţă de media europeană de 3,9 la mie. Cifra este cu atât mai revoltătoare cu cât, potrivit estimărilor Salvaţi Copiii, o treime din aceste decese ar putea fi prevenite prin dezvoltarea de programe de suport pentru mame şi copii şi echiparea maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi cu echipamente medicale performanţe. De altfel, în judeţul Covasna, rată mortalităţii infantile a depăşit media naţională în 2013, ajungând la un nivel de 10,9‰.

Sursa: stiriong.ro

Share this post

No comments

Add yours