“Oamenii cresc satul”, un eveniment dedicat dezvoltării satului românesc

RuralNet – rețeaua pentru dezvoltare comunitară anunță prelungirea perioadei de nominalizări pentru Gala inițiativelor locale – Oamenii cresc satul până luni, 21 septembrie 2015, ora 18:00.

Pentru că avem încredere în puterea oamenilor de a schimba lucrurile de jos în sus, cu bine, am hotărât să prelungim perioada de nominalizări pentru ca poveștile lor de succes să ajungă la public în număr cât mai mare. Oamenii cresc satul, iar noi de dorim să îi susținem, cu timp și energie, declară Marton Balogh, purtătorul de cuvânt al rețelei RuralNet.

Oamenii cresc satul

 

Pe 13 octombrie 2015, RuralNet premiază oameni și organizații cu inițiativă, aducând poveștile lor de succes în cadrul primei ediții a Galei inițiativelor locale Oamenii cresc satul, un eveniment dedicat dezvoltării comunitare, satului românesc și potențialului mediului rural.

 

Astfel, până pe 21 septembrie, publicul poate propune:

  • Structuri asociative/comunitare (asociație, fundație, grup de inițiativă locală, grup de acțiune local, grup de producători etc.); acestea au desfășurat programe de dezvoltare comunitară locală în mod participativ (la nivel de sat și/sau comuna) în ultimii 2 ani (ian. 2014 – sept. 2015), având o contribuție remarcabilă prin mobilizarea altor oameni, instituții și resurse, stimulând voluntariatul local sau implicarea socială, în special a celor din grupurile vulnerabile.
  • organizații de suport pentru procesele de dezvoltare comunitară; aceste organizații își propun, prin misiune și viziune, inițierea și susținerea de procese de dezvoltare comunitară/ dezvoltare locală participativă/ dezvoltare de sus în jos în comunitate etc.; ele sunt organizații care generează și susțin inițiative locale, fără a implementa ele direct soluțiile, ci oferind suport membrilor comunitățile locale să găsească cele mai bune căi de a rezolva probleme din comunitate.
  • instituții și autorități publice care susțin dezvoltarea comunitară; acestea implică membrii comunității în luarea deciziilor legate de acțiuni ce vizează dezvoltarea economică și socială a acelei comunități, promovează participarea și creează cadrul pentru ca cetățenii să se implice activ în viața comunității.
  • jurnaliști care contribuie la vizibilitatea poveștilor cu și despre dezvoltare comunitară, dezvoltare rurală, dezvoltarea locală cu implicarea comunității; aceștia sunt oamenii din media care caută în mod activ și reacționează prompt la oportunități de promovare a schimbărilor pozitive produse din interiorul comunității, pentru comunitate.Pentru mai multe detalii, criteriile integrale și regulamentul pot fi consultate pe site-ul rețelei RuralNet.

Nominalizările pot fi  făcute prin completarea formularului specific categoriei vizate și trimiterea acestuia la anemarie@fundatiapact.ro până la data de 21 septembrie, ora 18.00, alături de cel puțin un material foto și/sau video reprezentativ. Se acceptă, de asemenea, autonominalizări pentru toate cele 4 categorii listate mai sus.

Jurizarea va avea loc până pe 5 octombrie, urmând ca în perioada următoare să fie anunțată și componența juriului. Persoanele implicate în procesul de jurizare vor fi specialiști în domeniu, personalități din mediul de afaceri/media care au susținut anterior procese de dezvoltare comunitară și dezvoltare rurală.

Evenimentul este susținut de partenerii media: Gazeta de Agricultură, Decât o revistă, CARIERE, jurnal de leadership.

Share this post

No comments

Add yours