Inițiativa UBER în prima săptămână de școală pentru copiii din comunitățile dezavantajate

Uber lansează în această săptămână o inițiativă prin care, 2 procente din încasările fiecărei curse efectuate cu o mașină Uber în perioada 14-20 septembrie vor fi donate, sub formă de rechizite școlare (penare complet echipate), organizaţiei “Hope and Homes for Children” (HHC) din România.

“Vrem să mulțumim în mod special tuturor celor care se vor alătura inițiativei noastre și vor alege alternativa oferită de Uber transportului citadin în această săptămână. Împreună susţinem copiii din comunitățile dezavantajate şi sperăm să vedem cât mai multe persoane care se vor implica direct și vor dona către HHC”, a declarat Nicoleta Schroeder, General Manager Uber România.

Ride_Request

Parteneriatul cu HHC se înscrie în demersurile Uber de implicare activă în viața comunității, prin crearea unei platforme eficiente și inovative de punere în comun a resurselor și a cererii, ca expresie a unui nou tip de economie “sharing”, al cărui pionier este, la nivel global, cât și în România.

“Suntem recunoscători că Uber se alătură, prin acest parteneriat, eforturilor noastre susținute de a oferi fiecărui copil din România o șansă la o viață normală și împlinită. Sprijinirea accesului copiilor la educație este o responsabilitate pe care o împărtășim astăzi, atât cu reprezentanții Uber, cât și cu toți cei care doresc să se adauge demersului nostru comun, făcând donații în natură (rechizite școlare) sau bani, direct către organizaţia noastră, cu ocazia începerii anului școlar”, a declarat Ştefan Dărăbuş, Director Regional Europa Centrală și de Sud, Hope and Homes for Children.

Prin intermediul HHC, la finalul săptămânii rechizitele școlare achiziționate de Uber vor ajunge la copiii aflați în dificultate. Uber invită bucureștenii, și nu numai, să se alăture acestei inițiative sau să doneze direct către HHC (www.hhc.ro, office@hhc.ro sau tel: 0722-111442). HHC România este principala organizaţie nonguvernamentală, recunoscută la nivel internaţional, care luptă alături de instituţiile statului pentru reformarea sistemului de protecţie socială a copilului, prin programe naţionale de prevenţie a abandonului, prin transformarea legislaţiei din România şi a infrastructurii de servicii, prin reintegrarea copiilor în familiile lor naturale, printr-un amplu program de cursuri de formare a personalului din sistem.

 

Share this post

No comments

Add yours