Nestlé România susține prevenirea obezității infantile! Este partener al mișcării ”Și eu trăiesc sănătos!”

Obezitatea infantilă este, fără doar și poate, o problemă cu care se confruntă o mulțime de țări și chiar și România, fapt pentru care Nestlé susține prevenirea obezității infantile și educarea tinerei generații pentru adoptarea unui stil de viață echilibrat, bazat pe o nutriție sănătoasă și activități fizice zilnice.


Așadar, prin campania ”Și eu trăiesc sănătos!” – SETS, ce a fost inițiată de Fundația PRAIS, în anul 211, compania își dorește să ajungă și în mediul rural, întrucât numărul copiilor incluși în program a ajuns la 1500 de elevi din zece comune din Timiș și Prahova.

”Suntem prezenți în 150 de școli primare din București, Ploiești, Cluj-Napoca, Timișoara și Român. Fiind un model de bună practică recunoscut internațional, de-a lungul acestor ani, peste 150.000 de elevi din ciclul primar, 800.000 de membri de familie, 3.000 de cadre didactice, au avut acces la materiale educaționale, activări și concursuri cu premii. Sute de lecții deschise le-au permis copiilor să afle despre beneficiile unei diete echilibrate, hidratarii, somnului de calitate și consumului de fructe și legume. Mii de elevi sunt angrenați anual în competiții care au că obiectiv descoperirea plăcerii de a face sport”, a declarat Silvia Bucur, Președinte Fundația PRAIS.

De asemenea, această mișcare va continua să se dezvolte și în perioada următoare.

”Vom continua să susținem dezvoltarea programului SETS pe mai multe direcții și în următorii ani. Mai mult, pentru a unifică eforturile noastre locale, la nivel global am lansat recent o nouă inițiativa denumită Nestlé for Healthier Kids ce își propune să ajute 50 de milioane de copii să ducă o viață mai sănătoasă până în 2030. Această inițiativa demonstrează încă o dată angajamentul nostru de a îmbunătăți calitatea vieții și de a contribui la un viitor mai sănătos. Programul include intensificarea eforturilor de îmbunătățire și inovare de produse pentru reducerea cantității de zaharuri adăugate, sare și grăsimi săturate, promovând în același timp o alimentație echilibrată și un stil de viață sănătos”, a declarat Ana-Maria Doxan, Marketing Services & Communication Director Nestlé.

Nestlé a anunțat, pe 15 mai, inițiativa globală „Nestlé for Healthier Kids”. Programul include intensificarea eforturilor de îmbunătățire și inovare de produse pentru reducerea cantității de zaharuri adăugate, sare și grăsimi săturate, promovând în același timp alimentația echilibrată și un stil de viață sănătos. Programul își propune, la nivel global, să ajute 50 de milioane de copii să ducă o viață mai sănătoasă până în 2030.

Share this post

No comments

Add yours