Campania ECOTIC ”Orașe Curate” ajunge și la București! Unde vei putea să duci deșeurile de echipamente electrice și electronice

După ce a străbătut țara în lung și-n lat, campania itinerantă ECOTIC – Orașe Curate, ajunge, în perioada 21-25 mai și la București.

Așadar, în perioada 21-25 mai 2018, cu sprijinul Ministerului Mediului, URBAN S.A. și a Primăriei Sectorului 6 ECOTIC va organiza mai multe puncte temporare de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice în următoarele locații:

Calea Crângaşi – ieșirea de la Metrou spre Bd. Constructorilor;
Piața Drumul Taberei;
Pasajul Lujerului – vizavi de hypermarketul Cora.
Programul de colectare este de luni până vineri, între orele 10:00 – 18:00.

Cetățenii din sectorul 6 al capitalei sunt încurajați să predea corect spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE), urmând ca pentru predarea unui deșeu de minim 5kg cumulate, să primească un premiu instant.

Totodată, cetățenii sectorului 6 pot beneficia de un serviciu gratuit. Astfel, ridicarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice mari şi voluminoase se va face de la domiciliu, în baza unei programări prealabile la numărul de telefon 0757 024 222.

România trebuie să atingă o țintă de colectare de 45% a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) până în anul 2020. În acest sens, ECOTIC continuă eforturile de conștientizare în rândul populației.

„Orașe Curate” este campania ECOTIC care urmărește acest obiectiv în mediul urban. Alături de autoritățile publice și de mediu locale, ECOTIC a informat și continuă să informeze locuitorii din zeci de orașe din toată țara asupra necesității colectării DEEE, punând la dispoziție puncte de colectare specializate.

În 2017 și în prima parte a lui 2018, ECOTIC a desfășurat 31 de campanii care au informat aproximativ 320.000 de persoane și au dus la colectarea a 50 de tone DEEE

Share this post

No comments

Add yours