Fundația Orange, sprijin financiar de 40.000 de euro pentru șase proiecte de responsabilitate socială!

Recunoscută pentru numeoasele proiecte de responsabilitate socială în care s-a implicat în ultimii ani, Fundația Orange vine cu noutăți. De această dată, oferă nu mai puțin de 40.000 de euro pentru șase proiecte de filantropie, prin intermediul campaniei ”Susține un ONG”.


Așadar, în cadrul acestei campanii, șase proiecte au ieșit câștigătoare, iar temele sunt diverse, de la antreprenoriat verde, educație pentru sănătate prin stand-up comedy, până la terapie multisenzorială acvatică, precum:

România Prinde Aripi – proiect prin care este sprijinită biodiversitatea, prin amenajarea unor locuri de cuibărit pentru păsările sălbatice și prin hrănirea lor în timpul iernii. În felul acesta, voluntarii implicăți în proiect și alte persoane din București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara vor afla despre păsări și felul în care le pot ajuta, dar și despre importanțaspațiilor verzi din orașe.

GreenIMPACT – Antreprenoriat Verde – vor fi organizate ateliere de educație ecologică și educație antreprenorială pentru copii din sate din Maramureș, Suceava, Harghita, Hunedoara, Bihor și Sibiu, pentru ca ei să-și dezvolte gândirea creativă și spiritul antreprenorial și să poată implementa proiecte de dezvoltare comunitară în zonele din care provin.

Cinema&Play în Children’s Hospital: 15.000 de copiii sunt internați anual în Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Marie Curie” și în Centrul Național Clinic de Recuperare Neuropsihomotorie pentru Copii „Dr.Nicolae Robanescu”. Pentru a-i alina și a face că timpul lor să treacă mai plăcut, proiectul implică organizarea unor vizionari de desene animate și a unor jocuri, în care copiii vor regăși eroii preferați.

Stand-up: educație pentru prevenirea HIV este un proiect care transmite informațîi medicale adaptate, prin stand-up comedy. Peste 4.000 de tineri de liceu din comunități rurale din Botoșani și Iași vor află despre infecția cu HIV și contracepție, prin intermediul acestor sesiuni de informare atipice.

Dr. Peștișor – terapeutul copiilor: 120 de copii cu diverse tipuri de deficiențe din Covasna și Brașov vor beneficia de un mix de meloterapie și hidroterapie, la care se adaugă terapia asistată de animale (cu pești koi și carași aurii).

Generația Z în acțiune: Voluntari din companii vor susține sesiuni de mentorat și workshopuri pentru 40 de tineri din Târgu Mureș, pentru a-i ajută să-și dezvolte gândirea critică, a-i învață despre fundraising, lucru în echipa și cum să comunice cu instituțîi publice. La rândul lor, aceștia vor deveni trainerii unor elevi din comună Gornești, Județul Mureș, pe care îi vorinvata să implementeze programe de dezvoltare comunitară.

De-a lungul timpului, prin intermediul programului „Susține un ONG!”, angajații Orange au propus și coordonat, din 2013 până acum, 23 de proiecte de filantropie, care au adus schimbări pozitive pentru mai mult de 32.000 de persoane din România.

Share this post

No comments

Add yours