Ai grijă de mediul tău! ROREC te învață cum să debarasezi corect deșeurile electrice

Fiecare om este responsabil pentru faptele sale și este obligat să aibă grijă de mediul în care trăiește, pentru ca acesta să poată susține, pe viitor, și alte persoane. Tocmai de aceea, compaia Rorec te învață să te debarasezi corect de deșeurile electrice.

f4b56_deseuri-electrice

Pentru că au în structura lor componente non-biodegradabile, ce conţin substanţe toxice, dintre care cele mai periculoase sunt plumbul, mercurul şi cadmiul este musai să fie colectate separate, deoarece din momentul în care ajung la groapa de gunoi sau în natură, aceste substanţe poluează solul, aerul şi apa și afectează tuturor sănătatea. Ba mai mult, pot genera apariţia unor boli precum cancer, alergii, sterilitate, afecţiuni ale inimii.

Ba mai mult, deșeurile electrice trebuie reciclate în mod corect, deoarece multe dintre acestea sunt alcătuite din componente care conţin materiale ce pot fi recuperate şi reintroduse în industrie, că materii prime secundare, pentru a preveni exploatarea iraţională a resurselor primare.

Prin urmare, pentru a scăpa de ele, există un serviciu naţional gratuit, ce este pus la dispoziție pentru colectarea selectivă a deşeurilor electrice. Acesta poate fi accesat de oricine, iar persoanelor juridice li se oferă documentele necesare de casare pentru aparatură electrică electronică.

Așadar, pentru a vă debarasa de deșeurile, puteți apela TelVerde 0800 444 800 (apel gratuit din orice reţea de telefonie fixă sau mobilă) puteţi afla informaţii despre felul în care ne putem debarasa de deşeurile electrice, unde există puncte de colectare, când şi unde sunt zile de colectare în localitatea dumneavoastră, precum şi alte informaţii despre colectarea deşeurilor electrice.

Sursa: Agerpres

Share this post

No comments

Add yours