Holcim România schimbă destine: A donat un nou aparat de anestezie Spitalului Municipal Câmpulung

Sărbătorile de iarnă aduc magie și bucurie în sufletele a mii de oameni și, ba mai mult, au posibilitatea de a schimba destine, căci în preajma acestora, numeroase companii se implică în acțiuni caritabile.

donat-spital

Printre acestea se numără și Holcim România, unul dintre cei mai importanţi producători de ciment, betoane şi agregate, care a făcut o nouă sponsorizare către Spitalul Municipal Câmpulung, în baza unui parteneriat care funcţionează de mai bine de 15 ani.

Astfel, celebra companie a donat un nou aparat medical de anestezie marca Dräger, tip Fabius GS Premium, în valoare de 48.000 de lei. Produs de către unul dintre liderii mondiali în domeniu, acest echipament de ultimă generație va intra în dotarea secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului din Câmpulung, fiind parte a unui amplu proiect de reabilitare şi modernizare a blocului operator.

”Vremurile în care o fabrică nu însemna mai mult decât ceea ce se desfăşura între gardurile ei au apus demult. O companie, mai ales din zona industrială, trebuie să-şi asume roluri pentru soluţionarea problemelor comunităţii. Holcim România consideră că fiecare companie trebuie să fie implicată în viaţă comunităţilor din localităţile în care îşi desfăşoară activitatea. Donaţia se înscrie în eforturile depuse de compania noastră, de-a lungul ultimilor 15 ani, de a contribui la creşterea îmbunătăţirea vieţii oamenilor din Câmpulung, în special în ceea ce priveşte calitatea actului medical”, a declarat Emil Raicov, directorul Fabricii de Ciment Holcim Câmpulung.

Anual, acest aparat va asigura circa 600 de anestezii generale pentru intervenţiile chirurgicale efectuate pacienţilor din secţiile Chirurgie Generală, Obstretică-Ginecologie, Ortopedie-Traumatologie, Chirurgie Plastică şi Reparatorie, O.R.L. şi Oftalmologie, astfel că va reuşi să reducă timpii de aşteptare pentru intervenţiile chirurgicale, să evite cazurile de transfer intră-spitalicesc, în situaţia intervenţiilor chirurgicale de urgenţă, şi să asigure îndeplinirea unui standard de calitate obligatoriu.

De asemenea, unitatea din Muscel va putea menţine suma prestaţiilor medicale decontate de către Casă de Asigurări de Sănătate, ţinând cont de valoarea mare a serviciilor care presupun intervenţiile chirurgicale, va putea aplică pentru obţinerea unui punctaj mai bun în procesele de evaluare şi de acreditare ale spitalului, va reuşi să reducă riscul infecţiilor nozocomiale şi va avea posibilitatea să crească eficientă şi calitatea actului medical.

Sursa: ziarulagersul.ro

Share this post

No comments

Add yours