Moș Crăciun ajunge la copiii defavorizați ajutat de medicii de familie

Anul acesta, Moș Crăciun se bucură de susținerea medicilor de familie, motiv pentru care va aduce numeroase daruri și copiiilor nevoiași, grație unei campanii inedite, denumită ”Cutia bucuriei”.

cadouri-de-craciun

Asociația Română pentru Educație Pediatrică în Medicina de Familie (AREPMF) a lansat o campanie deosebită, ”Cutia bucuriei”, prin intermediul căreia oamenii pot să dăruiască fel de fel de obiecte, toate ambalate într-o cutie de cadouri, acestea urmând să meargă la copiii nevoiași.

La această acțiune vor lua parte toţi medicii de familie ai asociaţiei, care la rândul lor vor implica pacienţii pentru a strânge alimente, haine, jucării, cărţi sau rechizite şcolare.

Cu puțin timp înainte de Crăciun, în săptămâna 15-21 decembrie, pachetele vor fi dăruite copiilor nevoiaşi, în principal din mediul rural. Medicii de familie din satele defavorizate vor identifica familiile care au cu adevărat nevoie de ajutor. AREPMF îşi propune să ajungă la peste 3000 de familii din toate colţurile ţării.

“Încercăm să învăţăm copiii să fie darnici de sărbători. Practic, fiecare va primi o cutie în care vor pune lucruri: jucării, cărţi, obiecte de îmbrăcăminte, îşi va scrie pe cutie numele, din partea cui este donat şi va scrie cui este destinat: spre exemplu o fetiţă de patru ani sau un băieţel de şapte ani. Iar, prin intermediul medicilor de familie, care îşi cunosc pacienţii de pe listă, vom identifica familiile care au nevoie de ajutor şi cu ocazia sărbătorilor să le facem o bucurie, explică Ioan Mureşan, medic de familie.

”Cutia Bucuriei” este un program inedit, ce are ca scop ajutorarea copiilor nevoiași, motiv pentru care se se pot înscrie şi medicii de familie care nu fac parte din Asociaţia pentru Educaţie Pediatrică în Medicina de Familie.

Sursa: realitatea.net

Sursa foto: gazetabt.ro

Share this post

No comments

Add yours