Grupul CEZ, inițiativă inedită! Ce activități le propune elevilor și profesorilor de liceu din țară

Grupul CEZ în România a lansat un program cu totul și cu totul inedit, One World România la Școală, prin care le propune activități care mai de care mai inedite și mai interesante elevilor și profesorilor de liceu din țară.

Asfel, în cadrul acestui program, reprezentanții CEZ le-au propus acestora discuții despre risipa hranei, folosirea filmelor documentare ca instrumente educaționale, o nouă serie de filme SAHIA, luna.doc#5, precum și cunoscutele cluburi de film.

Ba mai mult, One World România la Școală pregătește mai multe ateliere de formare a profesorilor de liceu în folosirea filmelor documentare ca instrumente educaționale.

Deocamdată, mai mulți profesori din orașe precum Drobeta Turnu Severin, Slatina, Iași și București au acceptat provocarea de a integra filmul în orele de curs. Adolescenta în timpul comunismului și cea din prezent au făcut subiectul unei ore de dirigenție la Colegiul Național Pedagogic din Drobeta Turnu Severin, unde 23 de elevi de clasa a XI a au căutat asemănări și deosebiri între cele două perioade, după vizionarea filmului documentar „Adolescenta”, realizat în Studiourile SAHIA în 1970.

Un alt subiect de discuție, risipa hranei, reciclarea și consumul responsabil, a fost tema proiecțiilor de filme organizate în perioada 22 – 26 octombrie, în care liceenii și-au dezvoltat un set de comportamente responsabile față de mediu.

Pentru al patrulea an, liceenii vor avea ocazia de a viziona și discuta pe baza unei noi selecții de filme documentare SAHIA.

În perioada 05 – 09 noiembrie, documentarele care prezintă realități ale regimului comunist le vor oferi elevilor ocazia de a reflectă asupra istoriei recente și a schimbărilor din ultimii 50 de ani.

La finalul proiecțiilor SAHIA, programul One World România la Școală va străbate țara cu sprijinul Grupului CEZ în România pentru a V-a ediție luna.doc în care elevii vor avea posibilitatea să vizioneze documentare menite să deschidă discuții despre drepturile femeilor și rolul lor în diferite societăți ale lumii, dar și în România.

Luna.doc#5 își propune să demonteze inegalitățile dintre sexe și să afle în ce măsură adolescenții de azi le percep sursele și efectele. Documentarele incluse în proiect prezintă exemple de oameni și comunități care au schimbat percepții legate de drepturile femeilor de-a lungul timpului.

Proiecțiile din luna.doc#5 vor fi organizate pe baza de înscrieri, acestea fiind deschise liceelor interesate de participare, pe adresa de email școală@oneworld.ro.

Grupul CEZ în România rămâne partenerul de tradiție al Programului One World România la Școală, derulat de Asociația One World România, în parteneriat cu Romanian American Foundation.

Share this post

No comments

Add yours