FEPRA Intrenational s-a alăturat campaniei World Cleanup Day coordonată în România de Let’s Do It Romania!

Compania Fepra International, specializată în preluarea responsabilității deșeurilor de ambalaj puse pe piața din România de către producători și importatori, s-a alăturat în această toamnă celei mai mari campanii la nivel mondial de curațenie a zonelor poluate cu deșeuri.

Obiectivul World Cleanup Day este acela de a mobiliza 5% din populația Globului pentru a produce o schimbare reală de comportament față de resurse, față de deșeurile generate. În România, Let`s Do It, Romania! își propune să mobilizeze 1 milion de voluntari. Înscrierea pentru Ziua de Curățenie Națională se face pe www.letsdoitromania.ro, iar cei înscriși vor putea să-și aleagă zonele pe care le curăță prin intermediul aplicației World Cleanup.

,,Ținând cont de nevoie stringentă a României de a crește cotele de reciclare la 50% până în anul 2020, iar dacă ne raportam și la datoria noastră morală de a întreprinde, consolida sau susține orice acțiune care are legătură cu protejarea resurselor naturale și implicit de schimbare a paradigmei atunci când vorbim de responsabilitatea față de mediu, găsim de bun augur că ne-am alăturat altor companii mari din România care au susținut  această campanie ce a adus un plus valoare elementelor menționate mai sus’’. A declarat Roxana Șunică, Director Marketing, Comunicare și Public Affairs la Fepra.

Mișcarea Let`s Do It, World!, organizatorul evenimentului World Cleanup Day, a luat naștere în 2008, atunci când Estonia a organizat prima Zi de Curățenie Națională și a reușit să mobilizeze 50 000 de voluntari într-o singură zi. România este parte din rețeaua internațională Let`s Do It World! încă de la început, fiind a patra țară care a organizat o acțiune națională de curățenie. Comunitatea s-a dezvoltat în ultimii 10 ani și numără astăzi 150 de țări cu experiență sau care vor organiza pentru prima oară o Zi de Curățenie Națională în 2018.

 

Share this post

No comments

Add yours