”Oportunități pentru Adolescenți”, un proiect inedit, organizat de UNICEF pentru copiii defavorizați

Orice copil are dreptul la o viață cât mai obișnuită, lipsită de griji și de lipsuri, motiv pentru care UNICEF, în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS), Primăria Sectorului 4, Bucureşti şi cu Asociaţia ALIAT au lansat recent modelul de intervenţie “Oportunităţi pentru Adolescenţi”, un proiect prin care se dorește ajutorarea copiilor vunerabili.

copii_08809900

Odată cu acest event, a avut loc şi inaugurarea celui de-al doilea centru de resurse, din cele cinci care vor funcţiona în ţară – la Iaşi, Constanţa, Cluj, Bucureşti şi Bacău – în care adolescenţii vulnerabili vor avea acces la un pachet de intervenţii integrate, eficiente, care să le garanteze oportunităţi egale şi condiţii adecvate pentru implicarea lor în toate aspectele vieţii.

Astfel, proiectul “Oportunităţi pentru Adolescenţi” va fi implementat pe o perioadă de trei ani şi se va adresa adolescenţilor, fete şi băieţi, cu vârstă cuprinsă între 10 şi 18 ani, care au posibilităţi reduse de dezvoltare şi locuiesc în zone dezavantajate din sectorul 4, Bucureşti. El are la baza analiză determinanţilor ce influenţează viaţă adolescenţilor din România, dar şi a serviciilor dedicate acestora la nivel local, analiză realizată în parteneriat cu MTS.

Fie că vorbim de tinere care au devenit mame la vârste fragede, fie de copii care consumă droguri, proiectul “Oportunităţi pentru Adolescenţi” are că scop îmbunătăţirea integrării sociale a adolescenţilor vulnerabili din Sectorul 4, Bucureşti şi presupune deschiderea unui Centru de Resurse unde adolescenţii pot beneficia de consiliere de sprijin şi recuperare, intervenţii în situaţii de criză, consiliere informaţională şi în vederea dezvoltării personale, orientare vocaţională şi profesională şi evaluare psiho-socială.

În urma deschiderii acestei unități, se preconizează că în primul an de implementare vor fi informaţi peste 1.500 de adolescenţi şi alţi 200 vor beneficia de oportunităţi de dezvoltare în cadrul Centrului de Resurse creat în Sectorul 4 din Bucureşti.

 Sursa: Agerpres

Share this post

No comments

Add yours