GlaxoSmithKline, în continuare alături de bolnavii cu Lupus

Ziua Mondială a Lupusului, ce a fost serbată pe 10 mai, a adus, din nou, în atenția oamenilor faptul că GlaxoSmithKline (GSK) continuă să fie alături de pacienții cu Lupus oferindu-le singurul medicament special dezvoltat și aprobat pentru tratamentul acestei boli.


O boală complexă din cauza multitudinii și diversității simptomelor, cu un impact semnificativ asupra vieții sociale și activității profesionale, Lupusul afectează între 40 și 100 de persoane la fiecare 100.000 de oameni, la nivel mondial, 9 din 10 pacienți fiind femei tinere active. Deoarece severitatea și intensitatea simptomelelor specifice LES variază considerabil, afecțiunea reprezintă o adevărată provocare clinică în ceea ce privește diagnosticarea și gestionarea.

”Unul dintre obiectivele principale care stau la baza activității GSK este sprijinul constant al pacienților. Prin activitatea noastră, ne dorim să creștem calitatea vieții oamenilor și să ii ajutăm să își protejeze sănătatea. Pentru pacienții care suferă de Lupus, această boală autoimună și, din nefericire, incurabilă, încercăm să oferim cât mai multe informații cu privire la simptome și manifestări. De asemenea, facem toate demersurile necesare pentru a facilita accesul pacienților români la singurul tratament special dezvolat și aprobat pentru tratarea LES activ cu grad înalt de activitate a bolii în ciuda terapiei standard. În acest moment, ne aflăm în ultima etapă a procesului prin care acest tratament va putea fi accesibil și rambursat integral pentru pacienții din România”, a declarat Laura Munteanu, Director Medical GSK România.

Diagnosticarea LES poate fi dificilă. În medie sunt necesari patru ani și consultarea a trei medici diferiți înainte că pacienților să li se stabilească diagnosticul corect . Acest lucru se datorează faptului că simptomele imită adesea caracteristicile altor afecțiuni, variază mult de la un pacient la altul și pot suferi modificări în timp . Mai multe tipuri de analize de sânge sunt folosite în mod frecvent pentru diagnosticarea LES, inclusiv analiză pentru determinarea anticorpilor antinucleari și anti-ADNdc și a valorilor serice ale complementului seric7, însă, în prezent, nu există un test unic pentru diagnostic.

Share this post

No comments

Add yours