110 pacienți participă la Tabără Anuală pentru Tinerii Supraviețuitori de Cancer din România

Asociația Little People organizează, în perioada 11-16 august, cea de-a XI-a ediție a Taberei de Vară dedicată tinerilor supraviețuitori de cancer, membri ai Comunitații Temerarii.

Astfel, în această perioadă, nu mai puțin de 110 pacienți cu vârstele cuprinse între 13 și 17 ani, tratați în toate cele 13 secții de onco-pediatrie cu care asociația colaborează, și-au confirmat prezența la cea mai mare întâlnire dedicată tinerilor supraviețuitori de cancer, care va avea loc în perioada 11-16 august, în cadrul Resortului Cheile Grădiștei, Fundata.

Temerarii reprezintă o comunitate umbrelă care cuprinde toți adolescenții și tinerii supraviețuitori de cancer din România, unde pacienții se pot întâlni, pot beneficia de oportunități de auto-dezvoltare, socializare, suport emoțional și financiar pentru investigații medicale, consultanță, un mediu sigur în care pot fi împărtășite temerile și pot fi identificate soluții în integrarea unei mod de viață normal. Temerarii este o rețea de suport ,,de la pacient la pacient” unică în țară.

Supraviețuitorii de cancer vor avea ocazia ca pe parcursul a 6 zile să aibă parte de experiențe unice, să interacționeze cu alți tineri care au trecut prin experiențe similare, sau cu tineri foști colegi de salon, să aibă parte de activități sportive, să se bucure de momente antrenante și relaxante care să le ofere sentimentul de apartenență la o comunitate de învingători în care cancerul nu este un subiect tabu.

Fotografii și mărturii ale tinerilor supraviețuitori participanți în Tabăra Temerarii, vor fi postate zilnic pe pagina de Facebook a Asociației Little People România https://www.facebook.com/LittlePeopleRomania . Jurnaliștii interesați să descopere poveștile de succes ale Temerarilor sunt invitați să participe în Tabăra Temerarii.

Share this post

No comments

Add yours