Fundația Orange și Salvați copiii, parteneriat pentru prichindeii cu deficiențe de vedere

Organizația ”Salvați Copiii”, împreună cu Fundația Orange lansează E-sight, un priuect inedit, ce are ca scop educarea copiilor cu deficienţe de vedere privind utilizarea de software şi servicii online destinate comunicării şi exprimării, ca mijloc de participare socială şi integrare, prin colaborare cu tineri fără deficienţe de vedere şi cu experţi.

350px-Orange_logo.svg

Astfel, în urma acestui program, copiii vor avea un acces facil și de încredere la resursele educaţionale şi încurajarea utilizării de produse software adaptate, care în timp va duce la creșterea stimei de sine.

De asemenea, în urma dobândirii acestei calități, ei vor avea curaj să-și eprime părerile și să interacționeze cu ceilalți în scopul dezvoltării personale şi profesionale. Ba mai mult, ei vor avea ocazia să ia parte la niște acțiuni de conştientizare privind abilităţile şi necesităţile celor cu deficienţe vizuale.

E-sight este un proiect finanțat de Fundația Orange cu peste 200.000 de lei, de care va beneficia 1000 de copii cu deficienţe de văz integraţi în şcoli speciale, însemnând toţi elevii încadraţi în acest gen de sistem şcolar.

Grupul ţintă secundar e reprezentat de 20 de profesori şi educatori din aceste şcoli şi 25 de angajaţi Orange care vor deveni mentori pentru copii, iar roiectul va fi orientat către o nevoie majoră a acestor copii – integrarea socială. Ei vor avea posibilitatea să intre în legătură cu tineri şi copii văzători de vârstă similară. Aceşti voluntari vor fi membri ai comunităţii locale şi proiectul va reprezenta un punct de plecare pentru îmbunătăţiri majore în integrarea socială şi accesul la facilităţi care să le uşureze viaţa de zi cu zi.

Sursa: Orange.ro

Share this post

No comments

Add yours