Vrem parc, nu betoane! Peste 100 de oameni au protestat în Parcul IOR!

”Vrem parc, nu betoane” a fost lozinca ce a răsunat în Parcul IOR, unde s-au adunat peste 100 de persoane pentru a protesta împotriva construirii unei săli polivalente pe circa 3.000 mp din spaţiul verde.

10151962_976638939019624_3970856833930626101_n

Deși Primăria Sectorului 3 a anunţat joi că renunţă la proiect, cetăţenii și-au dorit mai mult decât o declarație. Mai exact, ei doresc să fie abrogate toate hotărârile de Consiliu Local prin care a fost aprobat proiectul, iar pentru asta oamenii prezenţi la protest au realizat un flashmob, făcând un lanţ uman care a marcat zona unde Primăria vroia să construiască sala polivalentă.

“Cauzele protestului nostru civic anunţat de Prietenii Parcului IOR nu dispar odată cu acest anunţ al Primăriei. Dorim să fie oprită betonarea aleilor, înlocuirea ierbii cu gazon, construcţiile monstruoase de toalete publice (roz), sistarea şantierelor de tot felul care poluează aerul şi poluează fonic parcul IOR. Dorim transparenţă cu privire la contractele de întreţinere a parcului şi costurile acestora. Dorim reintegrarea în Parcul IOR a celor 12 hectare retrocedate ilegal! În plus, vrem să transmitem un mesaj de încurajare pentru alte grupuri care lupta pentru protejarea spaţiului verde din oraş. Victoria noastră este un semnal pozitiv că se poate. Şi e necesar că lumea să afle că suntem din ce în ce mai mulţi cei care protejăm cetăţenii de abuzuri”, au scris cetăţenii pe pagină de Facebook – Prietenii Parcului IOR.

Sursa: http://www.stiriong.ro/

Sursa foto: Facebook

Share this post

No comments

Add yours