Danone, investiție de DOUĂ milioane de dolari pentru a susține producția de lapte

”O șansă pentru familia ta” este un proiect socio-economic a cărui fază pilot tocmai s-a încheiat. Derulat de Danone România, împreună cu Fundația Heifer, acest proiect inedit este susținut din fondul de investiții international Danone Ecosysteme.

xxx

Implementat în urmă cu trei ani, acest proiect a absorbit nu mai puțin de două milioane de euro, iar peste 200 de juninci de rasă superioară au fost oferite gratuit gospodarilor din trei comunităţi rurale: Zimnicea (jud. Teleorman), Cocorăştii Colţ (jud. Prahova) şi Belin (jud. Covasna).

De-a lungul timpului, aceştia au donat la rândul lor mai departe 170 de viteluse – primele născute, urmând principiul de baza al fundaţiei Heifer Internaţional: Dar din dar. În plus, s-a avut în vedere imbunătățirea materialului genetic existent, prin distribuirea a peste 7000 de doze de inseminare artificială, de calitate superioară.

„Proiectul şi-a dovedit viabilitatea şi poate fi aplicat şi în alte localităţi din zone defavorizate economic. Danone promovează un principiu important: să se îngrijească de ecosistemul în care îşi desfăşoară activitatea şi să contribuie la dezvoltarea lui. Succesul acestui proiect ilustrează perfect acest principiu, iar Danone a generat şi o nouă sursă de aprovizionare cu lapte românesc de cea mai bună calitate”, a declarat Dieter Schulz, Director General Danone pentru Europa de Sud Est.

Printre altele, în urma acestui proiect unele gospodării s-au asociat și au ajuns să genereze un model sustenabil de producţie de lapte de calitate europeană, care să susţină dezvoltarea viitoare a localităţii. Mai mult decât atât, pe lângă văcuţe, gospodarii au primit şi utilizează în comun instalaţii performanţe care asigura calitatea laptelului produs: 24 de staţii de muls mobile, precum şi tancuri de răcire şi stocare pentru lapte şi peste 500 de bidoane de inox pentru colectare. Totodată, gospodării beneficiari au participat la cursuri despre sănătatea, nutriţia, îngrijirea şi mulsul văcuţelor, pentru a obţine lapte conform cu cerinţele de calitate ale Uniunii Europene. Au fost create şi patru noi locuri de muncă.

„O şansă pentru familia ta” este un proiect socio economic, ce a fost lansat în 2012, și care a fost dedicate comunităţilor de gospodari din zone cu potenţial economic redus. Preocuparea Danone de a susţine producţia locală de lapte se concretizează şi în alte programe, dedicate fermelor româneşti, în care investeşte de aproape 10 ani. Programul „Spre Vest” este un exemplu în acest sens. Prin acest proiect, lansat încă din 2006, Danone acordă susţinere fermierilor pentru dezvoltarea şi modernizarea afacerilor lor.

Sursa: agroinfo.ro

Share this post

No comments

Add yours