”Un gest pentru o viață”, o nouă campanie marca Salvați Copiii!

Se spune că o viață fără copii este pustie, însă există oameni care nu îi prețuiesc suficient. În timp ce multe persoane fac eforturi susținute să aducă pe lume niște făpturi care să le însenineze zilele, alții nu le apreciază suficient. Pentru toți părinții, dar și oamenii care adoră să fie de folos și bebelușii grăbiți să vină pe lume, organizația Salvați Copiii lansează o nouă campanie.

gest”Un gest pentru o viață” este un program ce se va derula la nivel național și care are ca scop atragerea de fonduri pentru echiparea spitalelor cu incubatoare și alte echipamente performante. Această campanie va fi promovată prin toate mijloacele, pentru a atrage cât mai multe donații prin SMS la numărul 8833, bani ce vor fi folosiți pentru a susține Programul naţional de reducere a mortalităţii infantile, prin modernizarea maternităţilor şi a secţiilor de nou-născuţi, precum şi pentru oferirea de suport parental.

Astfel, donând un SMS în valoare de doi euro Donand un SMS în valoare de doar 2 euro la 8833, fiecare dintre noi poate acordă o şansă la viaţă miilor de copii născuţi prematur în spitalele din România.

Evenimentul de lansare al acestei campanii va avea loc duminică, pe 9 octombrie, în Promenada Mall, la etajul 1, unde va fi oragnizată o petrecere fastuasă pentru copii, în cadrul căreia se vor desfășura ateliere de origami, pictură şi modelare, face-painting şi dans. De asemenea, vor avea loc concerte (Andra şi Răzvan Gogan, Andrei Leonte, grupul Fargolino) şi spectacole de dans.

Între timp, se vor strânge și fonduri, atât în Promenada, cât şi în Băneasa Shopping City, deoarece vor există standuri de la care susţinătorii Salvaţi Copiii vor putea achiziţiona brăţări şi body-uri pentru nou-născuţi, simboluri ale campaniei de reducere a mortalităţii infantile”, spun reprezentanţii organizaţiei.

Lansat în 2010, Salvați Copiii este unul dintre programele care s-au bucurat de un puternic impact social. „Fiecare copil contează” este o campanie ce are ca scop reducerea mortalităţii infantile şi a morbidităţii în rândul copiilor sub 5 ani cu nu mai puţin de 15%, până în 2015. La dată demarării programului, lucrurile stăteau dramatic: rată mortalităţii infantile în România era de 10,1 ‰ (2.660 de decese raportate în rândul copiilor mai mici de 1 an), de departe cea mai mare la nivelul Uniunii Europene.

De-a lungul timpului, mii de donatori s-au alăturat cauzei Salvaţi Copiii şi, în timp, organizaţia a reuşit să doteze 54 de maternităţi şi secţii de nou-născuţi din întreagă ţară cu echipamente medicale în valoare de 4.800.000 de lei, contribuind la salvarea a peste 10.000 de copii anual. Ba mai mult, la trei ani de la startul programului, rată mortalităţii a scăzut la 8,5 la mie.

Sursa: http://www.eva.ro

Sursa foto: http://www.ele.ro

Share this post

No comments

Add yours