Copiii diagnosticați cu boli grave, susținuți de Fundația Vodafone România

În fiecare zi, în România, cel puțin un copil este diagnosticat cu o boală gravă, motiv pentru care Fundația Vodafone România investește aproape 54.000 de euro în beneficiul copiilor și tinerilor ce suferă de boli grave.

bebelus

În urma acestui sprijin, peste 100 de pacienți care vor solicită sprijinul Asociaţiei MAME pe parcursul anului 2015 vor beneficia, în mod gratuit, de servicii de consultanţă, suport, consiliere, informare şi îndrumare, pentru a face faţă mai uşor afecţiunilor de care suferă.

Mai exact, prin intermediul acestui proiect, vor fi oferite servicii de consiliere medicală, psihologică şi juridică, informare şi îndrumare către clinici din străinătate, contactare şi menţinere legătură cu centre medicale din afară ţării pentru bolnavii care nu pot beneficia de tratament sau intervenţii chirurgicale în România.

Ba mai mult, Asociaţia M.A.M.E. va oferi consultanţă pentru realizarea campaniilor de strângere de fonduri necesare pentru operaţiile care se efectuează în afară ţării, precum şi sprijin pentru accesarea formularului S2 (E112) pentru acoperirea costurilor medicale de către Casă Naţională de Asigurări de Sănătate.

 Fundația Vodafone România și Asociația MAME au demarat o colaborare în 2013, când Maria Culescu a fost inclusă în programul „Voluntar de Profesie” şi continuă până în prezent prin susţinerea financiară a proiectului „Fondul de Rezervă pentru Viaţă pentru Adulţi” prin intermediul căruia Asociaţia MAME a fost desemnată de ARC România şi reţelele mobile să gestioneze alocarea unor numere scurte de SMS pentru cazurile individuale de adulţi cu boli grave care au nevoie de intervenţii medicale sau tratamente ce nu pot fi efectuate în România.

Sursa: asociatiamame.ro

Share this post

No comments

Add yours