Auchan România și Salvații Copiii, în lupta împotriva abandonului școlar! Ce măsuri au pregătit

În fiecare zi, cel puțin un copil din România renunță la școală, din cauza lipsurilor. De aceea, Fundația Auchan pentru Tineri, alături de organizația Salvați Copiii susține un proiect inedit, prin care 40 de copii din familii defavorizate aflaţi în risc de abandon şcolar sunt ajutați să-și continue studiile.

abandon-scolar

”Școala după școală” este o campanie deosebită, prin care 40 de elevi în cadrul Şcolii Ion I. C Brătianu din sectorul 5 au acum șansa de a-și continua studiile, grație donației de 12.000 de euro, bani ce sunt folosiți pentru finanțarea acestui program.

Gândit special pentru copiii ajunși în risc de a abandona școala, fie din cauza rezultatelor slabe, fie din cauza situaţiei financiare extrem de precare de acasă acest program își propune să ajute un număr cât mai mare de copiii să meargă la școală.

Potrivit datelor furnizate de Salvaţi Copiii, 98% dintre copiii integraţi în program au promovat anul şcolar 2013-2014, iar pentru 57% dintre copii s-au evidenţiat progrese şcolare vizibile faţă de momentul includerii în program.

De-a lungul timpului, Auchan România a avut un rol deosebit de important în proiectele de responsabilitate socială și a ajutat la dezvoltarea societăţii noastre: A creat locuri de muncă, a încadrat persoane cu dizabilităţi în echipele sale, a format și a ajutat la inserția profesională numeroase persoane și, de asemenea, a susținut o viață sănătoasă, dar și un mediu înconjurător.

Sursa: Mediafax

Share this post

No comments

Add yours