Cumpără o carte și dăruiește o șansă la viață: Ce campanie a demarat Organizația Salvați Copiii

În România, un copil mai mic de un an moare la fiecare 5 ore, motiv pentru care țara noastră se situează în continuare pe primul loc în clasamentul ratei mortalității infantile, cu un nivel de 8,5 ‰ (pentru comparație, media europeană este de 4‰). De aceea, numeroase asociații luptă pentru a reduce rata mortalității, printre acestea se numără și Asociația Salvați Copiii, care împreună cu Libris.ro încearcă să acorde numeroase șanse la viață unor copii.

bebelus_timisoaraexpress_ro_99994700

Astfel, pentru a reduce rata mortalităţii infantile din România, Libris.ro, susţine campania “Un gest pentru o viaţă”, ce are ca scop principal reducerea mortalității infantile, dar și modernizarea maternităților şi a secțiilor de nou-născuți, precum şi pentru oferirea de suport parental.

De-a lungul timpului, Salvați Copiii a reușit să echipeze cu aparate vitale 54 de secții de nou-născuți din 33 de județe ale țării, acordând, astfel, o șansă la viață pentru peşte 10.000 de nou-născuți.

În cadrul campaniei ”Un gest pentru o viață”, organizația îşi propune să strângă fondurile necesare pentru dotarea a 15 maternităţi din Bucureşti, Argeş, Braşov, Caraş-Severin, Constanţa, Dolj, Hunedoara, Iaşi, Mureş, Neamţ, Suceava, Timiş şi Vaslui.

Tocmai de aceea, Libris.ro a implementat o pagină specială a campaniei, prin care fiecare client poate adăuga la comanda plasată 1 leu, 3 lei, 5 lei sau altă sumă, la alegere, toate fondurile strânse urmând să fie redirecționate către organizație. Utilizatorii au reacționat pozitiv la această inițiativă: în primele 11 zile de la lansare, s-au strâns fonduri de circa 11.000 lei, cu o medie a clienţilor care donează de 22%.

Anual, în România mor mii de copii, iar principala cauză de mortalitate infantilă a devenit prematuritatea, care înregistrează o creștere semnificativă în aproape toate țările lumii. Totuși, treime dintre aceste decese pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe suport pentru mame şi copii şi dotarea maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi cu echipamente medicale performante.

Sursa: Mediafax

Foto: b365.ro

Share this post

No comments

Add yours