Asociația Părinților Copiilor cu Autism anunță lansarea portalului ”Autism Conexiuni”

La scurt timp după ce proiectul ”Start în viață pentru tinerii cu autism” s-a bucurat de succes, dar și de finanțare prin Mecanismul Financiar al Spațiului Economic European 2009-2014, în cadrul Programului Fondul ONG în România – Componenta 4 Servicii sociale și de bază, Asociația Părinților Copiilor cu Autism anunță lansarea oficială a portalului ”Autism Conexiuni”

imageResize

Prin intermediul proiectului ”Start în viață pentru tinerii cu autism”, care se desfășoară timp de 18 luni, în perioada 1 iulie 2014 — 31 decembrie 2015, acesta va beneficia de o finanțare de 97.596 Euro.

De asemenea, prin intermediul portalului web se dorește crearea unei comunități virtuale, a unei platforme de comunicare online și de resurse utile în primul rând tinerilor cu TSA și familiilor lor, precum și celorlalți actori care au legătură de persoanele cu autism: profesioniști din cadrul serviciilor publice din domeniul social, al sănătății mintale, educației, studenți, angajatori.

În prezent, unul din 100 de tineri au o tulburare din spectrul autismului-TSA, iar în România șansele acestora de a-și găsi sau păstra un loc de muncă sunt aproape nule, chiar și pentru aceia care au IQ mediu sau superior și/ sau au abilități speciale într-un anumit domeniu.

Tocmai de aceea, portalul AUTISM CONEXIUNI lansează în premieră pe piața din România o secțiune dedicată angajatorilor care vor să sprijine incluziunea prin muncă a tinerilor cu TSA/ Sindrom Asperger. Astfel, acest portal le oferă posibilitatea de a posta oferte de locuri de muncă, dar și de a accesa o bază de date a profilelor tinerilor cu TSA (studii, abilități, experiență, interese speciale). În această secțiune companiile care s-au alăturat de-a lungul proiectului nostru beneficiază de promovare gratuită în rândul unui număr de vizitatori în continuă creștere.

”Comunitate” este o secțiune din cadrul acestui portal, prin care este promovat schimbul de experiență dintre părinții care se confruntă cu probleme similare, interacțiunea tinerilor cu TSA între ei, cu profesionistii sau cu ceilalți membri ai comunității, a profesionistilor între ei, tema centrală fiind tinerii și adulții cu autism. De asemenea, prin intermediul acesteia, se dorește ca cel puțin 200 de persoane din grupul țintă să își creeze conturi de utilizator pe platforma online pentru a beneficia de sprijin: consultantă juridică și consiliere online, acces la resursele online postate de profesioniștii Centrului multifuncțional creat în cadrul proiectului sau de alți membri ai comunității virtuale. Platforma creată va fi actualizată și îmbogățită în permanență pe baza observațiilor și propunerilor utilizatorilor, în funcție de nevoile de informare și interacțiune ale acestora.

Proiect finanțat prin granturile SEE 2009 — 2014, cadrul Programului Fondul ONG în România. Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați http://www.eeagrants.org, www.fondong.fdsc.ro

 Sursa: Agerpres

Share this post

No comments

Add yours