609 alergatori au strâns mii de litri de carburant pentru Hospice Casa Speranței în cadrul evenimentului caritabil ”Rompetrol Run and Care”

Peste 600 de persoane, inclusiv angajați KMG International și familiile lor, au participat la cea de-a șaptea ediție a evenimentului ”Rompetrol Run and Care” care a avut loc sâmbătă, 20 iunie, în țară. Alergarea a fost individuală, respectând condițiile de distanțare socială în vigoare, în zone de munte sau mare, în parc sau pe alei, iar participanții au alergat distanțe între 2 km și 42 km, monitorizate cu orice aplicație de mișcare și publicate ulterior pe Facebook folosind #rompetrolhospice.

Cei 6600 kilometrii parcurși sunt convertiți în litri carburant, ce vor fi donați de Rompetrol pentru a susține îngrijirea paliativă specializată, acordată de Hospice la domiciliul pacienților.

„Run and Care face parte din tradiția noastră de a alerga pentru o cauză nobilă și de a sprijini domenii esențiale ale societății românești, prin parteneriate cu ONGuri. Am ținut cont de condițiile și recomandările autorităților, iar în loc de alergarea de grup organizată într-un singur loc din București, am invitat toate persoanele cu simț civic și dornice de mișcare să se alăture evenimentului și să alerge în orice colț de țară. A ieșit un eveniment caritabil unic, o expresie a responsabilității, și îmi exprim aprecierea și recunoștința față de fiecare alergător solidar cu misiunea Hospice” – Alexey Golovin, Chief Officer Afaceri Juridice și Corporative.

Evenimentul s-a desfășurat timp de 17 ore, în intervalul 5 dimineața – 10 pm, participanții putând să alerge oricând doresc, iar compania oferă în schimb 6600 litri de carburant pentru efortul lor în sprijinul persoanelor care au nevoie de paliație.

“Când treci printr-un moment greu, cel mai greu din viața ta, vrei să fii acasă, lângă cei dragi, acolo unde te simti confortabil. În București, de exemplu, există doar două echipe complete de îngrijire paliativă la domiciliu, formate din medici, asistenți și terapeuți: ambele ale Fundatiei HOSPICE Casa Speranței, care au grijă gratuit de pacienții cu boli incurabile și de familiile lor, chiar acasă. Le suntem recunoscători partenerilor de la Rompetrol care sunt, încă o dată, alături de noi și ne ajută să ajungem mai ușor la pacienții noștri. Evenimentul Run & Care este despre solidaritate și implicare. Este încă o dovadă că binele are multe forme și că HOSPICE suntem noi toți!“, a declarat Mirela Nemțanu, director executiv HOSPICE Casa Speranței.

35.000 de copii și adulți cu boli incurabile au beneficiat de îngrijire paliativă în cei 28 de ani de când Hospice Casa Speranței a fost înființată în România. Este cea mai mare fundație care oferă gratuit servicii specializate, atât la centrele de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere.

Rompetrol Run and Care a avut prima ediție în 2003, fiind conceput ca un proiect de mișcare și voluntariat corporativ, reușind să strângă peste 60.000 euro prin implicarea angajaților, a familiilor lor și a partenerilor de business invitați să se alăture. Banii au sprijinit misiunile unor asociații și fundații ca MAME, Edulier, Magicamp, Hope and Homes for Children, Agent Green, Asociația pentru Dravet și alte epilepsii rare.

Share this post

No comments

Add yours