Ape Rider, cel mai inovator sistem de bike sharing, fără stații de parcare fizice, susținut de BCR! Cât trebuie să plătești ca să închiriezi o biciletă de pe telefon

Banca Comercială Română s-a alăturat campaniei Ape Rider powered by Pegas, cel mai inovativ sistem de bike sharing din România, ce a fost lansat de Atelierele Pegas și care prevede închirierea de biciclete prin aplicație mobilă, fără stații de parcare predefinite.

Așadar, investiția realizată de Ape Rider se ridică la trei milioane de euro și însumează producția de biciclete speciale pentru bike sharing, aplicația de software, sistem antifurt integrat, dar și costuri cu echipa de proiect și logistica aferentă.

Ape Rider powered by Pegas, este unul dintre cele mai importante proiecte de mobilitate urbană susținute de BCR. Parteneriatul cu Pegas face parte din strategia BCR de a se implica în dezvoltarea conceptelor de orașe inteligente, precum și în sprijinirea antreprenorilor români, așa cum sunt fondatorii Pegas, pe care îi felicităm pentru inițiativă. Astfel de proiecte dau încredere oamenilor că pot folosi mijloace de transport alternative, nepoluante, în sistem sharing și că pot avea o viață mai bună în propriul oraș”, a declarat Ionuț Stanimir, Director de Marketing & Comunicare BCR.

Aplicația Ape Rider este disponibilă în acest moment în Google Play și App Store, iar utilizarea ei este extrem de intuitivă. După instalarea propriu-zisă, este nevoie de înregistrarea utilizatorului cu card bancar, după care se blochează suma de 69 lei pentru eventualele daune, suma care se restituie în momentul în care se renunta la aplicație. În pasul următor, o hartă a bicicletelor disponibile și a parcărilor virtuale se încarcă pe telefon, așadar e foarte simplu să găsești bicicletă Apmeniu aplicatiee Rider.

În acest moment, 2.000 de biciclete vor fi disponibile prin sistemul propus de Ape Rider, în funcție de cerere urmând că numărul acestora să fie suplimentat pentru București și apoi pentru restul țării. Cele 2.000 de biciclete sunt monitorizate prin GPS, ceea ce înseamnă că în orice moment știm unde se află fizic oricare dintre cele 2.000 de biciclete Ape Rider. De asemenea, toate bicicletele sunt dotate cu senzori de mișcare, principalul atribut al sistemului antifurt.

Share this post

No comments

Add yours