Cursuri de educație financiară, oferite de BCR! Unde se desfășoară și cine poate participa

O inițiativă cu totul și cu totul inedită este desfășurată, în perioada următoare, de către BCR, care va oferi cursuri de educație financiară în fiecare joi, în 100 de sucursale, după încheierea orelor de program bancar.

”Școala de bani” este un proiect inedit, prin care își propune să crească încrederea românilor în deciziile lor financiare, însă fără să facă referire la niciun produs al băncii. 1.000 de angajați ai băncii sunt pregătiți să acționeze ca adevărați profesori de educație financiară.

Cursurile sunt gratuite și au loc în afară orelor de lucru cu publicul ale unităților BCR, care sunt marcate vizual și a căror disponibilitate poate fi verificată pe www.scoaladebani.ro

Un astfel de curs se desfășoară, în mod normal, pe parcursul a 90 de minute, cu aproximativ 20 de cursanți adulți, toate materialele de curs fiind puse la dispoziție de BCR.

”România are nevoie de oameni cu încredere în ei, iar încrederea se obține atunci când deciziile pe care le luăm se bazează pe cunoștințe și înțelegere, mai ales când vorbim despre deciziile financiare. Începând din această săptămâna, BCR vorbește despre educație pentru independența financiară pe toate canalele pe care, de obicei, comunica despre produsele și serviciile bancare, de la reclamele la TV la vitrinele unităților, pentru că a devenit parte din oferta curentă a băncii. Sunt mândru că avem o comunitate de peste 1.000 de profesori de educație financiară în BCR care își pun la bătaie expertiză, entuziasmul și încrederea pentru a-i învață pe români să-și câștige independența financiară și să-și gestioneze mai eficient veniturile și cheltuielile. Școală de bani este un program de educație financiară care vorbește dincolo de definiții, sintagme și teorii. Vorbește despre nevoi și aspirații, despre cum putem să obținem bunăstarea și să ne îndeplinim visurile prin administrarea cât mai eficientă a banilor. Și o face bazându-se, în primul rând, pe interacțiunea umană, fără nicio interacțiune comercială, cu sinceritate, asumare și empatie. Educația trebuie să fie cu și despre oameni, iar obiectivul nostru este să creștem încrederea românilor în deciziile lor financiare, pentru a contribui la crearea de prosperitate în România”, a declarat Sergiu Manea, CEO BCR.

În ultimii doi ani, cei peste 1.000 de angajați ai BCR care au devenit, în mod voluntar, profesori de educație financiară, au reușit să ofere astfel de cursuri către aproximativ 70.000 de români, din care 30.000 de adulți și 40.000 de copii și tineri.

Toate studiile desfășurate în ultimii doi ani, indiferent de sursă, arată că românii se află pe ultimul loc la educație financiară în Europa. Ultimul studiu realizat de Banca Mondială la nivelul Uniunii Europene și prezentat în cadrul celei de a două ediții a European Money Week din acest an a plasat România pe ultimul loc din 127 de țări calificate că răspunsuri, cu un procentaj de 22%, în condițiile unei medii europene de 55%.

Share this post

No comments

Add yours