Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei, prima săptămână: 35 de biciclete recondiționate și dăruite copiilor din centre de plasament din Brașov

Prima săptămână a celei de-a patra ediții din Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei s-a încheiat cu succes. Au luat parte 60 de absolvenți, iar viitori mecanici au recondiționat și dăruit dăruit 35 de biciclete unor copii din centre de plasament din judeţul Brașov și au demonstrat că un meseriaș face lucrurile #DeMeserieNuDeMântuială.

Timp de o săptămână, elevii din școli profesionale și licee tehnologice din județul Gorj au participat la cursuri de dezvoltare personală și profesională, pentru a deveni mecanici profesioniști. Alături de facilitatorii de la Fundația Noi Orizonturi au învățat prin aventură despre comunicare, lucru în echipă, spirit antreprenorial și angajabilitate și și-au depășit limitele în Parcul de Frânghii de la Băile Tușnad. Împreună cu mentorul lor, Gabriel Onofrei, meseriașii au participat la ateliere practice, unde au învățat noțiuni de bază despre meseria lor şi au recondiționat 35 de biciclete donate de români.

Bicicletele recondiţionate de elevii din Tabăra Meseriaşilor şi-au găsit viitori proprietari la evenimentul desfășurat vineri, 3 august, la Coresi Shopping Resort, Brașov. Participanții – susținătorii meseriașilor – s-au bucurat de reprezentaţia oferită de către Gabi Orban, campionul României la ciclism trial, de expoziția de biciclete de colecție Pegas și de tombolă și premii: Filip Letinu, unul dintre cei mai buni 200 de ilustratori din lume, a transformat trei biciclete ale vizitatorilor, iar alți 5 brașoveni au primit premii Pegas.

“Am început cu forțe noi a patra ediție a Taberei Meseriașilor, iar rezultatele încep deja să se vadă. Elevii nesiguri și reținuți care au pășit acum o săptămână în tabără au înțeles că orice este posibil prin muncă și perseverență, că sunt capabili de lucruri minunate, că nu sunt singuri în drumul spre succes şi sunt mai bine pregătiţi pentru piaţa muncii. Ei au primit de la mentorul lor, Gabriel Onofrei, exemplul profesionalismului în meseria aleasă și au învățat cum să își practice exemplar viitoarea meserie. Mai mult, prin proiectul lor practic, au realizat că cea mai mare împlinire se obține în momentul în care dăruiești”, a declarat Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate OMV Petrom.

„Ne bucurăm să fim și în acest an alături de OMV Petrom și să contribuim la sprijinirea meseriașilor de mâine ai României. Este o experiență minunată și emoționantă să cunoști acești copii și să iei parte la performanțele lor. Inaugurarea proiectelor la care ei lucrează în tabără este ocazia perfectă pentru aceasta, așa că noi încurajăm cât mai mulți oameni să vină, să îi descopere și să îi încurajeze”, precizează Diana Bjoza, Marketing Manager Coresi Shopping Resort, reprezentant Coresi Shopping Resort Brașov

Tot în Tabăra Meseriașilor, au fost selectaţi cei mai pricepuți 10 viitori meseriași care vor primi lunar o bursă de studiu în valoare de 500 de lei, pe parcursul anului școlar 2018-2019.

Cei 10 profesori prezenți în Tabără Meseriașilor au participat la cursuri de scriere de proiect şi management de proiect în care au învățat cum să își îmbunătățească proiectele propuse pentru dezvoltarea învățământului profesional, dar şi de dezvoltare profesională. În luna septembrie cele mai bune proiecte vor primi finanțare pentru implementare în valoare totală de 40.000 de euro.

În Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei, ediția 2018, vor fi pregătiți anul aceste 240 de elevi din 23 de școli profesionale și licee tehnologice din județul Gorj. Domeniile vizate în acest an sunt: mecanică, electric, electronică și automatizări, electromecanică, turism și alimentație, construcții, instalații și lucrări publice.

În următoarea perioadă vor avea loc următoarele ediții:

  • Seria Electricienilor, 19 – 25 august. Elevii vor lucra alături de inițiatorii proiectului EFdeN, Claudiu Butacu și Mihai Toader-Pasti;
  • Seria Bucătarilor și Ospătarilor, 26 august – 1 septembrie. Elevii vor lucra alături de Chef Cezar Munteanu și traineri de la Cool Academy Brașov.

Toate proiectele finale ale viitorilor meseriași vor avea loc la Coresi Shopping Resort Braşov, unde invităm toți brașovenii și turiștii să îi susțină pe elevi!

Share this post

No comments

Add yours