Swimathon București, succes total! Aproape 450 de oameni au luat parte la campanie, iar 676.695 de lei au fost strânși

Succes total pentru Swimathon București, un eveniment de strîngere de fonduri prin înot, ce a fost organizat de către Fundația Comunitară București din 2013. Anul acesta, campania inedită a adunat laolată aproape 450 de oameni, care au strâns împreună sute de mii de lei.

Astfel, 25 de ONG-uri și grupuri de inițiativă au înscris proiecte la eveniment și au căutat oameni care să înoate în echipele lor și să strângă bani din comunitate. Campania de fundraising a început pe 30 mai, pe 30 iunie au înotat la bazin 446 de oameni, iar pe 31 iulie s-au strâns ultimele donații.În aceste două luni, 4.310 de donatori individuali și companii au adunat împreună 676.695,49 de lei, pentru cele 25 de proiecte înscrise la Swimathon București. Donația medie a fost anul acesta 142 de lei.

Primele cinci organizații care au strâns bani, prin echipele de înotători, sunt:

  • Dăruiește aripi/ Reconstrucția și modernizarea Secției de Terapie Intensivă Nou-Născuți a Spitalului Județean Constanța/ 84.258 de lei
  • Asociaţia Little People România/ Nu Mi-e Frică Să Înot!/ 62.269 de lei
  • MagiCAMP/ MagicHOME/ 48.430 de lei
  • Fundatia Romanian Angel Appeal/ Copilărie fără tuberculoză/ 32.863 de lei
  • Asoc. Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative/ MS Kids Retreat. Pentru copii cu scleroză multiplă/ 31.837 de lei

„Ediția a șasea Swimathon București a depășit ediția anterioară cu 65%, în ceea ce privește sumele strânse pentru proiecte. Este o creștere dincolo de așteptările noastre optimiste”, spune Alina Kasprovschi, director executiv la Fundația Comunitară București, organizatorul evenimentului. „Pentru cine crede că în România nu se mai întâmplă atât de multe lucruri bune, Swimathon este în fiecare an un triumf al binelui, făcut cu zâmbetul pe buze de oameni obișnuiți.”

Swimathon București nu este doar o competiție de înot, ci și o campanie de strângere de fonduri prin care fiecare schimbă lumea din jur, într-una mai bună, mai frumoasă sau mai corectă. Swimathon București este despre comunitate, despre felul în care îi convingem pe oameni să doneze pentru proiectele care au nevoie de susținere, dar și despre cât de bine ne simțim când facem asta împreună. Înotătorii nu sunt sportivi profesioniști, ci oameni obișnuiți, de toate vârstele, care își doresc să strângă bani și să înoate pentru un proiect în care cred.

„Mi se pare fantastic că o cauză despre care până acum nu se știau foarte multe lucruri a reușit la Swimathon București să strângă oameni care sunt dispuși să convingă și alți oameni să dea bani, pentru niște copii pe care nu îi cunosc,” spune Ana, din Asociația de Fibroză Chistică din România.

Asta face Swimathon-ul, democratizează filantropia. A făcut o relație egală între cei care donează mult sau cei care donează puțin. Și ce e superb, e că la sfârșit ai sentimentul promisiunii îndeplinite și al unui efort pe care îl datorai celor care au crezut în tine”, povestește Mădălina, înotător-fundraiser pentru CeRe.

Share this post

No comments

Add yours