Înscrie-te și tu! Advocacy pentru schimbare de politici

Fie că este vorba despre obţinerea unei finanţări consistente pentru o clinică de planificare familială, pentru noi programe de luptă împotriva alimentaţiei precare în rândul copiilor sau de legi pentru a face mai accesibil accesul la educaţie, sau accentuarea programelor de îngrijire a sănătății, în cadrul propriei organizaţii, advocacy-ul contribuie la îndeplinirea acestor obiective.

unnamed

Simpla existenţă a unor politici, legi, norme şi reglementări favorabile şi a unor alocări bugetare în acest sens, nu reprezintă o garanție pentru ca cetăţenii unui stat să beneficieze de pe urma acestora. Fără existenţa unor persoane care se ocupă de advocacy şi care monitorizează mediul politic, un guvern poate să manevreze politicile publice în direcţia nepotrivită sau să le ignore. La fel în privinţa reglementărilor şi asumărilor bugetare. În cele din urmă, implementarea de politici se dovedeşte a fi de cele mai multe ori mai dificilă decât aprobarea acestora.

Desfășurarea atelierului

În cadrul acestui atelier vom începe cu o prezentare în termeni generali despre advocacy. Deşi sunt multe moduri în care acesta poate fi conceptualizat, pe parcursul acestei sesiuni vom pune accent pe acele acţiuni din cadrul unei strategii de advocacy menite să genereze schimbare la nivel de politică, programe sau poziţionare, din perspectiva unui ONG.

Indiferent de momentul în care survine schimbarea, advocacy-ul are un rol de jucat. Scopul acestul atelier este de a le îmbunătăţi participanţilor capacitatea de a se angaja într-un proces de advocacy şi de a mobiliza reţele locale pentru a avea un impact mai puternic.

Vom acoperi pe parcursul acestui atelier:

  • Ce este advocacy-ul şi cum se diferenţiază de conceptele similare;
  • Grupuri ţintă: identificarea suporterilor şi a celor care se pot opune – Power Map;
  • Dezvoltarea mesajului: „Mesajul de 1 minut” şi „Cum să lucrăm cu media”;
  • Dezvoltarea unui plan de acţiune.

Cât costă să particip la acest atelier?

Toate atelierele din cadrul Academiei ONG sunt gratuite. Vă oferim posibilitatea de a face o donaţie pentru a ne sprijini activitatea prin sistemul PAYBAY (Pay As Your Budget Allows You / plăteşte atât cât îţi permite bugetul). Donaţia nu este obligatorie.Toţi banii strânşi merg pentru susţinerea activităţii Bridging The Gap.

Atelierul se ţine în limba engleză. Pentru acest atelier avem disponibile 15 locuri.

Program

Advocacy: joi, 11 iunie 2015

10:00 – 16:30

Locaţie: Maastricht School of Management

Str. Puţul lui Zamfir 36, Bucureşti 011684

Formularul pentru selecţie se poate completa până joi, 4 iunie.

Vom informa candidații selectați tot pe 4 iunie, până la ora 17:00.

Trainer

Daniela Drăghici este consultant şi trainer în advocacy. Este certificată de US Centre for Development and Population Activities şi de Bill & Melinda Gates Foundation. În ultimii 20 de ani s-a ocupat de construirea de coaliţii şi parteneriate, s-a ocupat de advocacy în rândul factorilor de decizie şi de training destinat liderilor societăţii civile.

Ca Advocacy Officer al Programului Biblionet Romania, finantat de Fundatia Bill & Melinda Gates prin IREX, Daniela a coordonat cursuri de advocacy, în cadrul cărora a format personal provenind din biblioteci, instituţii publice, ONG-uri şi mass media, folosind metoda „whole-system-in-the-room” („Toţi actorii la un loc”).

Share this post

No comments

Add yours