”Angajați, NU Asistați!”, un proiect ce are în vedere creșterea numărului de angajați cu Sindrom Down

Fundatia Special Olympics din România implementează proiectul ”Angajați, NU Asistați!”, printr-o finanțare de la ING Tech Romania, hub-ul global de tehnologie al grupului ING, în cadrul programului Shift Vieți. Proiectul își propune să crească șansele de angajare ale persoanelor adulte, cu Sindrom Down, de pe teritoriul României, pe o perioadă de 12 luni (1.11.2019 – 30.10.2020), în 12 orașe din țară.

Pe de o parte, 120 de persoane cu Sindrom Down vor învața cum să își caute un loc de muncă, să comunice cu posibilii angajatori, să se prezinte la interviul de angajare, să se integreze la noul loc de muncă și să relaționeze cu colegii și managerii.

Pe de altă parte, angajatorii vor fi conștientizați în legătură cu faptul că persoanele cu Sindrom Down pot fi angajate dacă mediul de lucru este adaptat specificului si abilităților lor.

Una din direcțiile importante ale proiectului este dezvoltarea unei platforme on-line cu informații utile pentru cele trei categorii de persoane implicate: beneficiari, aparținători, angajatori (inclusiv CV-uri video ale candidaților cu Sindrom Down). Componenta dedicată persoanelor cu Sindrom Down este adaptată nivelului de înțelegere al acestora (Easy Reading). În același sens, va fi documentat și redactat primul Ghid de angajare a Persoanelor cu Sindrom Down din România.

Ghidul se va lansa în cadrul Forumului Național ”Angajați, NU Asistați!”, care va avea loc în primăvara anului viitor, la București. Evenimentul va aduce împreună persoane cu Sindrom Down, aparținători, manageri și experți HR, ONG-uri și traineri. Forumul va fi apoi replicat la scară mică în alte 12 orașe, prin organizarea de workshop-uri cu angajatori locali, specialiști și persoane cu Sindrom Down din comunitate (identificare de aptitudini, pregătire pentru interviu, managementul stress-ului etc).

Despre persoanele cu Sindromul Down pe piața muncii:
Conform exemplelor din întreaga lume, persoanele cu Sindrom Down pot avea slujbe variate: muncitori, asistenți, antrenori, ambalatori, la barista, dansatori, bibliotecari, pictori, activiști, actori, scriitori, antreprenori sau lucrători în zona auto, pot să lucreze inclusiv în zona IT (introducere de date). Majoritatea persoanelor cu Sindrom Down lucrează de cele mai multe ori part-time, datorită limitărilor impuse de dizabilitate (sursa: https://shiftvieti.ro).

Conform Ministerului Muncii, din 823.956 persoane cu dizabilități în România, 130.666 sunt cu dizabilități intelectuale, persoanele cu Sindrom Down fiind o categorie numeroasă. Una din statististicile în domeniu arată că în țară trăiesc 4.420 de persoane cu această afecțiune. Însă un calcul realizat pe baza incidenței la nivel global urcă cifra probabilă la 20.000 de cazuri, conform platformei https://shiftvieti.ro/

Persoanele cu dizabilități intelectuale reprezintă 2,5% dintre angajații cu dizabilități din România, deși ele reprezintă 16% din total persoane cu dizabilități. Studiile arată că persoanele cu dizabilități intelectuale au cele mai mici șanse de angajare. Proiectele implementate până în prezent demonstrează că nu numai abilitățile cognitive reduse, lipsa de pregătire, oportunitățile reduse de formare profesională adaptată nivelului lor de înțelegere și de abilități, diminuează şansele de ocupare ale persoanelor cu SD, ci este vorba și despre prejudecăţile angajatorilor (care nu cunosc această categorie, nu și-au pus problema adaptării mediului de lucru și a programului la specificul lor, se tem de reacția colectivului).

Share this post

No comments

Add yours