IKEA și Salvați Copiii, sprijin deosebit pentru 653 de copii prin proiectul ”Grădinițe Estivale”

”Grădinițele Estivale” este un proiect inedit, desfășurat de IKEA România și Salvați Copiii România, prin care nu mai puțin de 653 de copii din 30 de grădiniţe din Bucureşti şi din judeţele Argeş, Constanţa, Dâmboviţa, Iaşi, Dolj, Tulcea şi Călăraşi au beneficiat de un sprijin inedit.

gradi

Astfel, în urma acestui proiect, prichindeii au beneficiat de cursuri gratuite, materiale didactice, gustare zilnică şi produse igienico-sanitare. Mai mult decât atât, 94% dintre copiii participanţi au continuat, după finalizarea programului estival, o formă de învăţământ. Această pondere ajunge, în cazul anumitor grădiniţe, la 100%. Circa 85% dintre copiii înscrişi la şcoală au finalizat clasa I, iar 583 de copii, respectiv 89% din totalul celor înscrişi în proiect, se află în prezent în evidenţă şcolilor din comunităţile în care locuiesc.

Vin dintr-o ţară în care copiii au parte de un start lin în ceea ce priveşte educaţia, învaţă fără să fie discriminaţi, iar şcoală este un spaţiu al libertăţii, în care copiii se joacă şi se dezvoltă în acelaşi timp. Mă întristează să văd că nu toţi copiii se bucură de această experienţă, dar mă bucură faptul că Salvaţi Copiii România şi IKEA Foundation fac tot posibilul că tot mai mulţi copii să meargă la grădiniţă şi la Şcoală”, a declarat Judy Samuel, angajat IKEA Singapore.

Pentru evaluarea proiectului, organizația Salvați Copiii România s-a bucurat de sprijinul unor angajați IKEA din Thailanda, Singapore, Malaysia, Croaţia şi România, direct implicaţi în activităţile de strângere de fonduri care au făcut posibilă această iniţiativa. Aceştia au avut astfel ocazia de a cunoaşte în mod direct activităţile, beneficiarii şi rezultatele programului implementat de Salvaţi Copiii România, cu sprijin financiar din partea IKEA Foundation.

Share this post

No comments

Add yours