A început cea mai mare campanie națională de reciclare a computerelor

Dacă unii dintre copiii născuți în familii cu resurse financiare se bucură de gadgeturi de ultimă generație, în România, în ziua de astăzi, există copii care n-au atins, încă, un computer. De aceea, organizațiile Ateliere Fără Frontiere și ECOTIC au lansat un demers cu totul și cu totul inedit.

Mai exact, aceste două organizații și-au propus ca în acest an să colecteze echipamente IT uzate (deșeuri) de la companii și instituții. O parte va merge la reciclare, dar sunt și echipamente care pot fi recondiționate și refolosite.

Astfel, Ateliere fără Frontiere și ECOTIC au în plan, în 2019, recuperarea și recondiționarea a 2500 de calculatoare pentru școlile din zone defavorizate din România.

”Pe lângă beneficiile ecologice, colectarea separată și reciclarea deșeurilor electrice și electronice are și importante valențe economice și sociale. Astfel, multe calculatoare, în urma recondiționării, capătă o nouă viață prin utilizarea lor de către școli, centre de plasament sau ONG-uri”, spune Valentin Negoița, Președinte ECOTIC.

În 2018, Ateliere fără Frontiere a colectat peste 120 de tone de deșeuri IT din care a recondiționat în cadrul atelierului său de inserție socială 2.163 de unități PC complete pe care le-a oferit în cea mai mare parte către 174 de școli cu 34.418 de elevi-beneficiari – explică Patrick Ouriaghli, directorul general al asociației.

Această campanie națională de colectare a deșeurilor IT se adresează în principal companiilor și organizațiilor care generează anual un numar relevant de computere casate.

Companiile sau organizațiile care au predat cele mai multe deșeuri de calculatoare vor fi premiate la finalul anului in cadrul Galei Premiilor pentru un Mediu Curat, editia a XII-a, organizata de Ecotic, în cadrul a doua categorii – IMM si companii mari, oferindu-le vizibilitate premianților pe toate canalele media ale galei menționate.

Campania Intră în cercul solidarITății! se desfașoară între 18 aprilie și 31 octombrie 2019, la nivel național, iar participanții se pot înscrie pe www.reconect.ro și www.ecotic.ro

Share this post

No comments

Add yours